Labdarúgás

2023.04.09. 17:30

Háromszor is vezetett, mégis kikapott a Bánk

A harmincadik fordulóra került sor az NB III. Közép csoportjában.

Stefán Antal

Ismét a hajrában szenvedett vereséget a Bánk (kékben) gárdája

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

Fontos változások előzték meg a Bánk-Dalnoki Akadémia MTK II. elleni bajnokiját, hiszen a hét közepén új edzőt neveztek ki a csapat élére. Tábori Ákos helyét – aki maradt a klub kötelékében – az akadémia alapításában fontos szerepet játszó Czuk Henrik vette át. Az előzetes várakozások alapján a házigazdák számítottak a találkozó esélyesének, hiszen Kanta József legénysége az előkelő ötödik pozícióból várhatta a hétvégi összecsapást. Ennek ellenére a bánkiak kezdtek jóval aktívabban és a csapatkapitány Kiss Károly révén már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A folytatásban is felvette a kesztyűt ellenfelével a nógrádi klub, mindkét kapu előtt jegyezhettünk fel lehetőségeket. Az első negyedóra végén aztán jött a hazai egyenlítés, de a játékrész hajrájához érve ismét a Dalnoki Akadémiánál volt az előny. Már az utolsó percekben jártunk, amikor Hajdu egy balszerencsés mozdulat után a saját kapujába talált, így 2-2-es állásnál mehettek pihenőre a csapatok. A fordulás után a mezőnyben átvette az irányítást a fővárosi gárda, de Sápi második találatával újfent a vendégeknél volt az előny. Sokáig nem örülhettek azonban a látogatók, mert Barkóczi öt minutummal később egalizált. A véghajrára döntetlennel fordultak a felek, de a 83. percben Guth gólja eldöntötte a pontok sorsát, hiszen ezt követően újabb találat már nem esett, így négy háromra a budapesti fiatalok nyerték a találkozót. Újabb vereségével, valamint a riválisok sikerének köszönhetően már tíz pontra került a bennmaradástól a Nógrád vármegyei társulat, így szinte csoda lenne, ha Zimáéknak sikerülne megragadniuk az NB III-ban.

NB III., Közép csoport, 30. forduló:
MTK Budapest II. – Bánk-Dalnoki Akadémia 4–3 (2–2)
Budapest, Lantos Mihály Sportközpont, 50 néző, vezette: Papp Á. (László I. S., Varga L.)
MTK Budapest II.: Csenterics – Bene, Juhász B., Dóra, Szőke (Szőllős) – Molnár Á. (Matviiv), Guth, Törőcsik (Rimóczi), Kapronczai, Juhász L. – Barkóczi. Vezetőedző: Kanta József.
Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M., Hajdu, Frey (Szabó Sz.), Petrezselyem – Darabont G., Haffner (Rosta) – Haronisz (Király O.), Kócsa, Sápi (Fellegi) – Kiss K. (Tőkés). Vezetőedző: Czuk Henrik.
Gl.: Molnár Á. (12.), Hajdu (42. – öngól), Barkóczi (67.), Guth (83.), ill. Kiss K. (3.), Sápi (34., 62.).
Kanta József: – Egy izgalmas, szoros mérkőzés volt! Az első félidővel egyáltalán nem voltam elégedett, egy kicsit önfejűen játszottunk, nem tudtuk összeszedni a labdákat, ellenben a Bánk kifejezetten jól és veszélyesen futballozott. Amikor megvoltak azok a pozíciók a pályán, amit elvárok a játékosaimtól, akkor azért látszott, hogy tudunk helyzeteket kialakítani. Összességében a saját csapatommal nem vagyok maximálisan megelégedve, de annak örülök, hogy hátrányos helyzetből fel tudtunk állni. Háromszor vezetett az ellenfél és mindannyiszor visszakapaszkodtunk a meccsbe, ami nagyon tetszett.
Czuk Henrik: – Először is szeretnék gratulálni az MTK-nak a győzelemhez! Egy jó mérkőzést játszottunk, elsőre nem nyújtottunk rossz teljesítményt. A csapatom a Paks elleni találkozóhoz képest játékban, minőségben jobb volt, többet játszottunk a földön és lényegesen több lehetőségünk is volt. Háromszor szereztünk vezetést, nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk legalább döntetlenre kihozni, mert egy pontot megérdemeltünk volna. Megyünk tovább!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában