Labdarúgás

2023.04.18. 15:38

A negyeddöntőkkel folytatódik a Megyei Kupa

A legjobb négy közé jutásért lépnek pályára a csapatok, a MOL Magyar Kupa kvalifikáció is a tét.

Stefán Antal

A MOL Magyar Kupába jutás szempontjából is fontos meccsek jönnek

Fotó: Barbara Gabriella

Szerdán már az elődöntőbe jutás lesz a tét a Megyei Kupában. A sorsolás alapján Unicum FC Mohora – SBTC, Pásztói SK – Silver Tüzép Karancslapujtő, Diósjenői SE – Mátraterenye SE, valamint Nagylóc SE – Berkenye SE összecsapásokat rendeznek. A továbbjutás azért is lehet sorsdöntő, mert ebből a sorozatból tudják kvalifikálni magukat vármegyénk csapatai a 2023/2024-es MOL Magyar Kupa főtáblára. Nógrádból négy együttes indulhat majd a kiírásban, amelyből egy helyet a Bánk-Dalnoki Akadémia már biztosan megszerzett, így a maradék három pozícióért folyik majd a csata. A győzelemmel nagy lépést tesz majd négy társaság ezen céljaik elérése felé. Lássuk, hogy mire számíthatunk a szerdai meccseken.

Unicum FC Mohora – SBTC
Mohora, szerda, 17 óra
Minden bizonnyal a kupaforduló legkiemelkedőbb összecsapására Mohorán kerül sor, hiszen a megyei I. osztály első két helyezettje méri  majd össze erejét. Az SBTC remek formában van az elmúlt hetekben, hónapokban, így most is esélyesként léphet pályára, de a mohoraiakat sem szabad leírni, főleg hazai környezetben. Nagy csata várható!
Tippünk: 0–1

Pásztói SK – Silver Tüzép Karancslapujtő
Pásztó, szerda, 17 óra
Izgalmas meccset sejtet ez a párosítás is. A vendégek a Salgótarjánban elveszített rangadó óta szárnyalnak, míg a hazaiak kisebb hullámvölgyben vannak, így magabiztosabban készülhetnek Romhányi Tamásék erre a meccsre.
Tippünk: 1–3


Diósjenői SE – Mátraterenye SE
Diósjenő, szerda, 17 óra
Két, az elmúlt hetekben önmagához képest mérsékelt teljesítményt nyújtó gárda csatájában valamivel a látogatók tűnnek esélyesebbnek.
Tippünk: 1–2

 

Nagylóc SE – Berkenye SE
Nagylóc, szerda, 17 óra
A sorozat egyetlen állva maradt alacsonyabb osztályú gárdája nem fogja könnyen adni magát, de a bajnokságban gyengélkedő Berkenyének nem szabadna hibáznia.
Tippünk: 1–3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában