Labdarúgás

2023.03.29. 14:54

Riválisok csapnak össze szombaton a megyei I. osztályban

A huszonkettedik fordulót rendezik a megyei I. osztályú bajnokságban.

Nool

A Karancslapujtő együttese ismét rangadót játszik a hétvégén

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Megyei I. osztály, 22. forduló

Pásztói SK (5.) – SBTC (1.)

Pásztó, szombat, 16.30 óra

Az előző heti rangadó után ismét komoly erőpróba vár az SBTC-re ebben a fordulóban. Sebestyén Szilárd csapata nagy lépést tett a bajnoki cím felé, de nem vehetik félvállról a tavasszal jól szereplő Pásztó elleni fellépést. Az együttesek ősszel egy gólzáporos meccset játszottak a Szojka Ferenc Stadionban, amire ezúttal is meg lesz az esélyük.

Tippünk: 2–4

Silver Tüzép Karancslapujtő (4.) – Unicum FC Mohora (2.)

Karancslapujtő, szombat, 16.30 óra

A salgótarjáni vereségével gyakorlat kiszállt a bajnoki címért folyó versenyfutásból a Karancslapujtő, míg a mohoraiak a két elvesztett rangadó ellenére továbbra is lőtávolban vannak az aranycsatában. Ez a meccs rendkívül érdekesnek ígérkezik több szempontból is. Amennyiben a hazaiak nyernek, jó pozícióba kerülnek a dobogós pozíciókért vívott küzdelemben, valamint aktuális riválisuk esélyét is elveszik a végső sikerre. Mohora győzelem esetén a látogatók továbbra is tapadnak a Salgótarjáni BTC-re, míg a házigazdák lemaradhatnak az első három helyezett mögött. A döntetlen egyik félnek sem lenne jó, így nyílt küzdelemre lehet számítani.

Tippünk: 1–1

Palotási SE (7.) – Mátraterenye SE (3.)

Palotás, szombat, 16.30 óra

Nem vár könnyű túra a harmadik helyen álló Mátraterenyére sem ebben a körben. A vendégek egy kisebb hullámvölgybe kerültek a Karancslapujtő elleni vereség után, de a Szendehely legyőzésével megtették az első lépést a számukra jó irány felé. A Palotás otthoni környezetben mindenki számára veszélyes ellenfél, Jele Zoltán fiai hétről-hétre fejlődött az elmúlt időszakban, így akár borsot is törhetnek az érmes reményeket dédelgető terenyeiek orra alá.

Tippünk: 1–1

Szendehely FC (6.) – Héhalom SE (14.)

Szendehely, szombat, 16.30 óra

Jó formában kezdte a tavaszt szendehelyi alakulat, hiszen két vállalható vereség mellett három szép sikert is elkönyvelhetett Kovács Imre gárdája. A látogatók ezzel szemben nyolc mérkőzés óta még csak pontot sem szereztek, így nem a legjobb előjelekkel utazhatnak el erre a derbire. Az ősszel simán nyert a Szendehely idegenben, amire jó esélye lesz ezúttal is.

Tippünk: 3–1

Szécsényi VSE (8.) – Bátonyterenyei TC (13.)

Szécsény, szombat, 16.30 óra

A bajnokság legrosszabb formájában lévő együttesét fogadja a Szécsény ebben a párosításban. Berki Krisztiánék szeptember elején nyertek utoljára mérkőzést és pontot is csak a nyolcadik játéknapon szereztek legutóbb. A szécsényiek ezzel szemben igen meggyőzők az elmúlt fordulókban, így egyértelműen ők tűnnek ezen találkozó favoritjainak.

Tippünk: 3–1

Berkenye SE (9.) – Érsekvadkerti SE (12.)

Berkenye, szombat, 16.30 óra

Két vállalható vereséggel melegített erre a találkozóra a Berkenye, míg a vadkertiek talán megmutattak valamit a valódi tudásukból a Szécsény elleni meccs első félidejében. Ennek ellenére a formák és a két csapat által produkált eredmények azt mutatják, hogy a Berkenyének kellene megszereznie a győzelemért járó három pontot.

Tippünk: 2–1

Bánk-Dalnoki II. (15.) – Építők KC (11.)

Tereske, szombat, 16.30 óra

Ellentétes utat bejáró egyesület randevúzik egymással Tereskén ebben a párharcban, hiszen a vendéglátók még nyeretlenek, a salgótarjániak pedig veretlenek az elmúlt öt fordulóban. A fiatalokra építő bánkiaknak időszerű lenne elkezdeni gyűjtögetnie a pontokat, de az Építők lehet, hogy túl nagy falatnak fog még bizonyulni.

Tippünk: 1–2

Szabadnapos: Diósjenői SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában