Félmaraton

2023.03.28. 09:18

Remek eredményt ért el a nógrádi futó Varsóban

Másodosztályú szintet érő egyéni csúcsot futott félmaratonon Lengyelországban Besze Tibor, a Salgótarjáni AC hosszútávfutója.

B.L.

Besze Tibor másodosztályú szintet futott

Forrás: Beküldött fotó

A 17. Varsói félmaratonon szerepelt a hétvégén a pásztói Besze Tibor. A SAC futója több mint 7500 férfi között a 41. helyen végzett. Ideje, az 1;11:42 óra nem csak új egyéni csúcs lett, de másodosztályú szintet is ért.

- Tavaly alkalmanként eljártam edzeni atlétika pályára, és azt tapasztaltam, hogy ott jobban meg tudom futni a résztávokat. Ezen fellelkesedve a télen a gyorsító edzéseimet rendszerint pályán végeztem. Mivel "mániám" a hosszú tempófutás, így hónapról hónapra kaptam egy pozitív visszajelzést, így célom lett egy új egyéni csúcs elérése. Az enyhe hőmérséklet kedvezett a pulzusomnak, ezért választottam a kora tavaszi Varsó félmaratont - mesélte Tibor, aki egy jó időeredményért egészen Lengyelországig utazott.

A SAC-osra fontos bajnokságok is várnak a közeljövőben, ennek tükrében is futott Varsóban.

- A rajtnál gyenge eső és kisebb szél várt, az előnyös 9 fokkal. A táv első fele erősre sikerült, a 10 kilométer 33:47 perces lett, így izgultam, hogy ez a vége felé visszaüt majd. A táv második félre is megmaradt a lendületem, de nehéz volt. Az útvonal egy része városi autópályán vezetett, szinte üvegsík aszfalton, szóval csak “nyomni kellett gázt”! Külön élmény volt, hogy három afrikai elit nőt is megelőzhettem - értékelt a futó.

Eredmények.
Félmaraton, férfiak (7528 induló): 1. Akopesha Abraham Kasongwor (kenyai) 1;00:55 óra … 41. Besze Tibor (SAC) 1;11:42.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában