Horgászat

2023.03.10. 09:30

Felülmúlta a horgászok várakozását a maconkai előtározó

Igazán kiválóan indult a napokban a szezonkezdet a Maconkai-víztározó és tórendszere előtározóján, ahol ötvennél is több hal akadt egy horgász botjára az edzésnek szánt horgászat során.

Veres Edina

Kaszás Géza negyvenöt pontyot fogott ki

Forrás: BMSzSE

A Maconkai-víztározó és tórendszere elnevezésű közösségi oldal tájékoztatása szerint néhány nappal ezelőtt egy horgászbarát, azaz Kaszás Géza kapott lehetőséget arra, hogy az előtározón tréningezzen. Mint írták, a Bátonyte­re­nye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület tagjai szintén kíváncsiak voltak arra, hogy mit is mutat a legmagasabb nyári üzemvízszintre feltöltött, letisztult vízű 3. számú előtározói versenypálya. Az eredmény végül tényleg minden várakozást felülmúlt. 

– A pálya kétszáz méteres szelvényébe beülve Kaszás Géza egy gyors pontyos alapozó etetés után, rakós bottal horgászva 12:30 és 16:30 között összesen 45 darab 0,8 és 5,0 kilogramm közötti pontyot, valamint négy ezüstkárászt, két dévérkeszeget és mindössze két törpeharcsát fogott – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderült, hogy mindezt igen pozitív előrejelzésnek tekintik Maconkán a versenyszezont illetően. 

A tervek szerint ugyanis a víztározó és tórendszer partja rakós botos-, method feeder- és feeder megmérettetéseknek is otthont ad majd idén.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában