Darts

2023.01.02. 14:19

Van den Bergh sikerének örülne a nógrádi játékos

A végéhez közeledik a darts világbajnokság, amelyet világszerte hatalmas érdeklődés övez. A megyénkben is egyre többen hódolnak a sportágnak, így a nógrádi „nyilasokat” is megkérdeztük, hogy kik a kedvenc játékosaik, valamint kit tartanak esélyesnek a végső győzelemre az elődöntőket megelőzően.

L. A.

Dimitri Van den Bergh

Forrás: MTI

Legutóbb a 2022-as évben is eredményesen versenyző Pál Roland dobta tovább a megkérdezés jogát jelző nyilat, amely Baksa Gergőnél landolt, aki a csapattársa és az SPDC versenyeinek állandó segítője.

Baksa Gergő
Baksa Gergő
Forrás: Beküldött fotó

– Kik a nagy kedvencei a nemzetközi darts sport világában?

– A nemzetközi dartsban mint oly sokak számára, nekem is Phil Taylor a nagy kedvencem, mondhatom, hogy ő miatta kóstoltam bele ebbe a nagyszerű sportba. A jelenkor versenyzői közül Rob Cross és Dimitri Van den Bergh a nagy kedvencem.

– Melyik versenyzőt tartotta a legnagyobb esélyesnek a győzelemre a vb kezdete előtt?

– A vb kezdetén mindenképpen Gerwent tartottam nagy esélyesnek, de bíztam benne, hogy valamelyik kedvencem odaér a végső küzdelembe. Erre legnagyobb esélye Dimitrinek van, remélem „betáncolja” magát a döntőbe és meg is nyeri majd azt.

– Mit vár a mai két elődöntőben?

– Az elődöntők párosításai alapján a Clemens és Smith párosításból mindenképpen az utóbbi győzelmére számítok, viszont nagy kérdés bennem a másik elődöntő. A Gerwen és Van den Bergh párosításból a papírforma szerint a holland továbbjutása esélyesebb, de a szívem mindenképpen Dimitri győzelméért szurkol.

– Kinek dobná tovább a nyilát, hogy megkérdezzük a véleményét

– Szeretném Roli barátomnak megköszönni, hogy rám gondolt és most meg is ígérem, ebben az évben újra tábla elé fogok állni minél többször. Az én nyilam mos a „másik nem” felé fog repülni. A lehetőséget megadnám Zombori Kittinek, az egyesületünk elnökségi tagjának, aki a magyar és a nemzetközi eredményei alapján is kiemelkedő női játékos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában