Díjak

2023.01.24. 14:11

Elismerték a nógrádi lovastársadalom kiemelkedő alakjait

Elismerések, díjak és oklevelek is gazdára találtak a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület bálján, amit immár harmadik alkalommal rendeztek meg a napokban.

G. E.

Korbássné Bodnár Ilona (b2) a megyei díjugrató sportban végzett több évtizedes elkötelezett és áldozatos munkájáért kapott elismerést

Forrás: Beküldött fotó

Négy évvel ezelőtt, a korábbi Nógrád Megyei Lovassport Szövetség nyomdokain alakult meg a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület azzal a céllal, hogy fellendítse szűkebb hazánk lovassportját, megismertesse az aktív lovas életet a felnövekvő generációkkal. Az egyesület immár harmadik alkalommal tartotta meg a megyei lovasbált a napokban, aminek idén is Bátonyterenye adott otthont. A rendezvény nem csak az önfeledt szórakozásra adott alkalmat, díjak és kitüntetések is gazdára találtak. 

– Az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők, edzők és lovas-szakemberek elismerése is rendkívül fontos egyesületünk számára. Talán ebből is erőt meríthetnek az idei évre és újabb nagyszerű eredményekre sarkallja majd őket a versenypályán, a lovardában, vagy a lovasélet más területén – fogalmazott köszöntőjében Vilimi Szabolcs, az egyesület elnöke. – Hozzanak dicsőséget, örömet maguknak, edzőjüknek, családjuknak, egyesületüknek és nem utolsó sorban Nógrád megyének.

Díjakat adtak át a bálon

A III. Nógrád Megyei Lovasbálon díjazták szűkebb hazánk lovastársadalmának és -sportjának kiemelkedő személyeit. Elismerték Sándor Szandra Évának, a megyei lovasélet meghatározó alakjának, aktív díjugrató versenyzőjének a munkáját. Korbássné Bodnár Ilona a Nógrád megyei díjugrató sportban végzett több évtizedes elkötelezett és áldozatos munkájáért kapott kitüntetést. Az év legeredményesebb megyei kezdő díjugrató lovasa Susán Hanna lett. 

A felnőtt díjugrató versenyzők között Szép Krisztián bizonyult a legjobbnak. Fogathajtó szakágban ifj. Bagoly Szabolcs, Szita Tamás és Pisák István kapott elismerést. Dr. Korill Krisztina, Végh Tímea, Szabó István, Bárczi Csenge Sára, Kovács Rebeka Zsófia és Oláh Eszter szabadidős lovasként érdemelt kitüntetést. Egyed László, Somlóvári Gergő, Pintér Vanda, Erdős Dorina és a Lóska Ménes Sport Egyesület a lovastusa szakágban teljesített elismerésre méltón. Urbányi Zoltánné pedig távlovasként kapott oklevelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában