Atlétika

2022.12.19. 08:16

Felesége is örül a szécsényi veterán futó sikereinek

A szécsényi Jusztin Ferenc, aki már betöltötte a 77. életévét, még mindig aktív sportoló. Az idén futásban megszerezte az 5o. magyar szenior bajnoki címét, 25. alkalommal vett részt a Kékes-csúcsfutáson. Ezen kívül számos versenyen gyarapította érmei számát.

Sz.F.

Jusztin Ferenc és felesége, Teréz

Forrás: Nool

Fotó: Sz.F.

A feleségével, Terézzel 53 éve él boldog házasságban, örül a férje sportsikereinek. Mindketten rimóci származásúak, ott jártak iskolába, ismerkedtek meg, s kötöttek házasságot, s 1973-ban Szécsénybe költöztek. A feleség elmondta, hogy annak idején, ő is sportolt, igaz nem olyan aktívan, mint a férje, aki tagja volt a rimóci labdarúgócsapatnak. Futott, s egy ideig a sportköri elnöki tisztségét is betöltötte. Amikor lehetőség adódik rá, a férjét elkíséri a versenyekre, ha úgy adódik, ő maga is vállalkozik egy 5-8 kilométeres gyalogtúrára. A Kékes-tetőre nem egyszer gyalog ment fel, teljesítményét egy szép serleggel ismerték el.

Ahogy mondta minden embernek van valamilyen hobbija, a férjének a sport, a futás, ami nem is rossz, hiszen növeli vele fizikai állóképességét, egészségi állapotát. A versenyeken való részvétel során jó barátokra tesz szert. Amikor Szécsényben volt a jubileumi futása, az ország különböző részéről részt vettek azon, s voltak, akik náluk aludtak.

– Jó érzés egy-egy verseny után az eredményhirdetéskor hallani a nevét, s látni őt a dobogón. Elnézem neki, hogy hetente több alkalommal is itt hagy, s megy edzeni, futni. Mindezek mellett a kerti- és ház körüli munkát elvégzi. Úgy érzem, hogy Szécsényben elismerés, megbecsülés övezi, hiszen sok szép sportsikert hozott a városnak – mondta a felesége. 

 

Címkék#veterán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában