Kosárlabda

2022.11.21. 16:43

Utolsó öt bajnoki találkozójukból négyet megnyertek a piros-feketék

Kéthetes szünet után folytatta bajnoki szereplését az első nyolc találkozóját ötvenszázalékos mérleggel abszolváló SKSE, amely vasárnap este a jónevű játékosokból álló, ám csapatként eddig nem túlságosan hatékonyan funkcionáló, sereghajtó Veszprém együttesével csapott össze.

Nool

A salgótarjániak (fehérben) kerek húsz ponttal bizonyultak jobbnak riválisuknál

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Noha a piros-feketék a rivális zónavédekezésével szemben a találkozó elején picit nehezebben kapták el a fonalat, a főként a Dragasevics-Takács-Herendic trió révén eredményes Dániel-legénység támadójátékára az első tíz perc java részében nem lehetett különösebb panasz. 

A védőmunka ezzel szemben jócskán hagyott maga után kívánnivalót, aminek következtében az ex-tarjáni Madár és Szabó vezette vendéggárda nemcsak simán meccsben maradt, de a kisszünetig többször vezetni is tudott. A második negyedben mindazonáltal a mieink már hátul is jóval nagyobb erőket mozgósítottak, más kérdés, hogy Szabó Péter bravúros találataival a látogatók a játékrész derekáig így is szorosan tapadtak. A félidő hajrájába fordulva azonban Molnár Marcellék „robbantottak”, s 38–35 után egy 14–3-as futást produkálva, a nagyszünetre 52–38-ra elhúztak.A harmadik felvonás azután megint némileg döcögősebben indult a piros-feketék számára, hogy mást ne mondjunk, az első szűk öt percben hazai részről mindössze kétszer hullott a labda a kosárba. 

A folytatásban viszont a mieink újból megrázták magukat, s a rendkívül hasznosan játszó Herendic (13 pontos, 14 lepattanós, 8 gólpasszos „majdnem” tripla-dupla) és a szintén nagy kedvvel és felettébb eredményesen kosárlabdázó Dragasevics vezérletével pillanatok alatt faképnél hagyták riválisukat. Az újabb kiadós, 14–2-es SKSE-roham eredményeként az utolsó rövid pihenőhöz közeledve immár több mint húsz pont választotta el egymástól a feleket, amivel a két pont sorsa, úgy tűnt, végképp eldöntetett (71–49). Becsületükre legyen mondva, a Naményi-tanítványok a negyedfordulón azért még tettek egy komolyabb felzárkózási kísérletet, ám 73–61 után a mezőny egyik legjobbjának bizonyuló Takács, és a meccshez rendre a legjobbkor „hozzászóló” Vas-Teplán néhány szép találata immár a vendégek minden reményének véget vetett. A mérlegüket az idény során először pozitívba fordító tarjániak végeredményben kereken húsz ponttal bizonyultak jobbnak, s jó formában vághatnak neki a komoly erőpróbának ígérkező, hárommeccses idegenbeli túrasorozatuknak. 

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 10. forduló 

Salgótarjáni KSE – Veszprém KK 96–76 (23–24, 29–14, 21–18, 23–20)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, v.: Pozsonyi, Lengyel, Domán

Salgótarján: HERENDIC 13, Vas-Teplán 12/6, DRAGASEVICS 25/12, Hargitai 8/6, TAKÁCS 18/6. Csere: MOLNÁR M. 12, Monye M., Nshimba 6, Geiger 2, Kuttor, Cserényi Marcell, Monye J. Edző: Dániel Péter. Veszprém: SZABÓ P. 22/9, Kiss L. 2, HORVÁTH Á. 17/6, MADÁR 17/12, Orgona 10. Csere: Kis R. 6/3, Varga Á., Ratiani 2, Birkás. Edző: Naményi Márk. Az eredmény alakulása. 4. p.: 9–5, 10. p.: 21–23, 13. p.: 30–24, 16. p.: 38–35, 22. p.: 57–41, 28. p.: 71–49, 33. p.: 73–61, 37. perc: 86–66. 

Dániel Péter: – Gratulálok a csapatnak az újabb hazai győzelemhez, viszont a játék képével ezúttal nem lehetünk teljes mértékben elégedettek. Kevés olyan szakaszunk volt, amikor mind fizikálisan, mind mentálisan százszázalékosan odatettünk magunkat, s bár ezekben a periódusokban rendre sikerült meglépnünk, a nagyobb előny talán túlságosan is megnyugtatott minket, s ilyenkor mindig visszaengedtük egy picit riválisunkat. Naményi Márk: – Ahogy a legutóbbi mérkőzésünk után is mondtam, egy építkezés elején járunk, viszont most már, úgy érzem, vannak biztató jelek. Ma is mindent megpróbáltunk, sajnos ez most még csak ennyire volt elég. Gratulálok és további sok sikert kívánok ellenfelünknek! 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában