Katar 2022

2022.11.29. 09:21

Megtippelték a katari világbajnokság győztesét a salgótarjáni futball-legendák

A Stécé három kiválósága, Répás Béla, Básti István és Szalay Miklós, valamint a jelenleg is az NB I.-ben szereplő Mezőkövesd két játékosa, a salgótarjáni gyökerű Bobál Dávid és Bobál Gergely testvérpár minap a József Attila Művelődési Központ üvegcsarnokában beszélgetett futball-élményeiről Haraszti Ádám tévériporterrel.

Csongrády Béla

Esélyeket latolgattak a rendezvényen

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Az elhangzott kérdések három-négy csokorba voltak köthetők. A riporter elsőként a mai Szojka Ferenc Stadionról faggatta a vendégeket, akik közül a hajdani hírességek tapasztalataik alapján a sokezres nézőtér hangulatát is felelevenítették, a fiatalok pedig megemlítették, hogy valamikor tizen-egynéhány évesen Japánban tekinthettek meg hasonlóan szép természeti környezetben elhelyezkedő pályát. Utóbbiak – életkorukból adódóan – már nem láthatták játszani az 1972-ben, tehát éppen ötven évvel ezelőtt az NB I-ben harmadik helyen végzett SBTC-t – sőt Répás Béla tanáruk is volt a Gagarin általános iskolában – de tudják, hogy ez óriási siker volt, amelyet sem azelőtt, sem azóta még megközelíteni sem sikerült az utódoknak. 

A Bobál-ikrek is Brazíliát tartják a legesélyesebbnek
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

Mi volt a titkuk, milyen erényekkel rendelkeztek a bronzérmes, az UEFA-kupában is szerepelt fekete-fehérek? – tudakolta Haraszti Ádám és az érintettek – többek között – a jó csapatszellemet, a csapatrészek közötti összhangot említették, saját maguk kiemelkedő, meghatározó teljesítményéről azonban nyilvánvalóan nem illett szólniuk. 

Szalay-Répás-Básti (balról jobbra) trió izgalommal várják a világbajnokság meccseit
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A diskurzus következő témája a különböző szintű és összetételű magyar válogatottakban való szereplések, a távoli országokba történt utazások felemlegetése volt, majd rátértek a jelenlegi katari világbajnokság előzményeinek, körülményeinek, a várható eredményeknek a taglalására. Arra a kérdésre, hogy ki nyeri a vb-t, többféle vélemény is elhangzott a színpadon lévők részéről, de azzal nagyjából egyetértettek, hogy valószínűleg dél-amerikai – brazil, argentin, uruguayi – vagy európai csapat – esetleg Franciaország, Portugália, Németország, Spanyolország, Anglia – végez az első helyen. A legtöbb voksot Brazília – amely ország csapata még mindig elsősorban játssza a futballt és vannak meghatározó személyiségei mind a csatársorban, mind a védelemben – kapta. 

Felvetődött az is, hogy ilyen alkalmakkor mindig akad egy úgynevezett sötét ló is, azaz egy nem várt gárda szerepel jól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában