Jóga

2022.11.03. 14:18

Balassagyarmaton a sportközpontban lazíthatják izmaikat a fiatalok

A városban elsőként a Honvédelmi Sportközpont ad otthont egy hiánypótló edzésfajtának, a nyújtó-stretching és jóga alapú tréningnek. Erről az intézmény számolt be közösségi oldalán.

E-L. Zs.

Balassagyarmaton, a sportcentrumban a fiatalok számára indult jóga és nyújtó edzés

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Megkeresésünkre Ábel Boglárka gyógytornász, a gyermekek trénere elmondta, hogy az edzések a Balassagyarmati Sport Egyesületben labdarúgó, iskoláskorú gyermekek részére indult. Több csoportnak heti egy alkalommal mutatja be a gyakorlatokat. A nyújtás célja, hogy a feszes, kontraktúrás izmok lazuljanak, beállításra kerüljön az optimális izomhossz és ezáltal kialakuljon a megfelelő testtartás. Ennek hatására csökken az izmok, inak sérülékenysége, nő a terhelhetőség, csökken a merevség és javul az izomtónus.

A Vitalitás SE kajak-kenu szakosztály sportolóinál is alkalmazta ezt a bevált mozgásformát, ezért gondolta úgy, hogy most egy újabb sportágban, a labdarúgásban is bevezetik. Kiemelte, hogy az izomerősítés mellett elengedhetetlen a nyújtás, főként a fejlődő szervezet számára, ahol a hirtelen növekedés is gyakori. Tervei között szerepel, hogy felnőttek számára is szervezzen tréningeket, valamint a sportolói rehabilitáció és fejlesztés is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában