Labdarúgás

2022.11.27. 16:11

Hiába hajtott elszántan az egyenlítésért a Bánk csapata

A tizenkilencedik forduló mérkőzéseit rendezték meg az NB III. osztály, Közép csoportjában.

Hegedűs Henrik

A Bánk-Dalnoki Akadémia (kék mezben) hazai pályán játszott a Szekszárd ellen (borítóképünk egy korábbi mérkőzésen készült)

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

Rendkívül lendületesen telt el az első negyedóra. A hazaiak Józsa révén már korán megszerezték a vezetést, ám nem sokáig örülhettek, mivel röpke három perc elteltével a bajnokság élmezőnyébe tartozó szekszárdiak kiegyenlítettek, majd kisvártatva vezetéshez jutottak. A bánkiak igyekeztek szervezetten védekezni és abból komolyabb ellentámadásokat indítani, ám ők fizettek rá, mert Rácz Áron a félidő hajrájába érve növelni tudta a Tolna megyei alakulat előnyét.

A második játékrész egyenlő erők küzdelmében telt, egyik gárda sem tudott jelentősebb gólhelyzetet kialakítani, ám a meccs vége felé közeledve egy hatalmas kapushibát kihasználva a csereként beállt, vietnami származású Nguyen ügyesen gurított a hálóba, megteremtve az esélyt a pontszerzésre. Ezzel azonban már nem tudtak élni a nyugat-nógrádiak, így újabb vereséget könyvelhettek el.

NB III. osztály, Közép csoport, 19. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia – Szekszárdi UFC 2–3 (1–3)
Berkenye, 50 néző, vezette: Muhari G. (Dobos D., Pálinkás D.).
Bánk: Zima – Török, Takács, Farkas, Sápi – Haronisz (Szentpéteri 73.), Darabont, Kócsa, Józsa (Nguyen 73.) - Torda (Fellegi 46.), Kiss K. Vezetőedző: Tábori Ákos.
Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Tratnyek, Füredi – Lajkó, Béla, Csernik (Horog 64.), Rácz Á., Rácz F. - Péter (Sütő 84.), Laczkó (Lőrinc 74.). Vezetőedző: Turi Zsolt.
Gól: Józsa (9.), Nguyen (88.), illetve Béla (12.), Laczkó (17.), Rácz Á. (38.). Sárga lap: Farkas, Kócsa, illetve Lőrinc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában