Labdarúgás

2022.11.23. 16:43

Évzárót tartott az SKSE Öregfiúk

Az SKSE Öregfiúk labdarúgócsapata a sokéves hagyományoknak megfelelően a salgótarjáni Pintér-telepi Beatrix sörözőben tartotta évzáró bankettjét.

B. T.

Az eseményen elsőként Szikora György egyesületi elnök köszöntötte a meghívottakat, akik egy perces néma felállással emlékeztek az évek során elhunyt egyesületi tagokra. Ezután visszatekintett a 2022-es szezonra.  Kiemelte, hogy együtt kell lenni, figyelni a másikra, tudni róla, hogyan éli a mindennapjait. Erre mindig nagy figyelmet fordítottak, negyvenöt éves múltjuk erre a bizonyíték és garancia. Az egyesület hitvallása, hogy kell egy csapat!

Ezután Németh Csaba, az egyesület csapatvezetője szólt az elmúlt évad emlékezetes eseményeiről. A tényeket tekintve elmondta, hogy a csapat mögött hagyott időszak eredményei elmaradtak kissé a várakozásoktól. Olyan mérkőzéseket veszítettek el,  amelyet az erőviszonyokat tekintve nyerni kellett volna. Kihangsúlyozta, hogy több odafigyeléssel, a csapatjáték erősítésével és a jobb helyzetkihasználással az eredmények is javulni fognak a jövőben.

A folytatásban Fekete László, az egyesület titkára nagy sikert aratva, részletesen ismertette ez év statisztikáját. A fejtörőkkel tarkított előadásában felidézte a szezon mérkőzéseit. 
Ezt követően átadták az év legjobbjának választott Kiss Péternek és a 14-14 gólt szerző Bazsányi Péternek és Kiska Jánosnak a gólkirályi címért járó megérdemelt díjakat. Külön szeretettel és ajándékkal köszöntötték a „harmadik félidőt” szolgáltató csapattagokat: Antal Lajost, Hajdara Ferdinándot, Kadlót Zoltánt, Kiss Gyulát, Lengyel Zoltánt és Papanitz Józsefet. Csekély ajándékkal tisztelték meg Ludányi Józsefet, a hazai mérkőzések örökifjú játékvezetőjét. Virágcsokorral köszöntötték Hajdara Ferdinándnét, Marikát, akinek a segítsége ugyancsak kell a megfelelő vacsorai és baráti hangulat kivitelezéséhez. Fehér asztal melletti jókedvű beszélgetéssel, múltidézéssel és a szokásoknak megfelelően harsány nótaszóval ért véget a kohász öregfiúk évzárója.

A 2022-es évi visszatekintésről Fekete Lászlót kérdeztük, aki az idén töltötte be a 70. évét, és ez az év még aktív játékkal telt számára. 

– Az egyesületünk hivatalos taglétszáma 2022-ben 39 fő volt – kezdte Fekete László, az egyesület korelnök játékosa. – Játékosállományunk évről évre cserélődik és frissül. Az SKSE egyesület labdarúgó szakosztálya 2002 óta nem funkcionál, így nincs igazi kohász utánpótlása az öregfiúk csapatunknak. Örömmel mondhatjuk azonban, hogy sikerült megfelelő játékosokkal pótolni a versenyző tagok számát.

– Mennyien szerepeltek a mostani évben?
– Aktív, állandó tagjainkkal, valamint a meghívott vendégjátékosokkal együtt 28 fő szerepelt a mérkőzéseinken. A mérkőzéseket a Tóstrandi füves és műfüves pályáján játszottuk, melyért köszönetünket fejezzük ki az SBTC egyesület vezetőségének. Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy megfelelően előkészített pályán játszhattunk Somoskőújfaluban is. Állandó segítőnk Ludányi József játékvezető. Mérkőzéseink elmaradhatatlan része a harmadik félidő. Ennek kivitelezésében nagy segítséget nyújt az idősebb korosztály néhány képviselője, Kadlót Zoltán főszakáccsal az élen. Ez évben nagy bánatunkra elveszítettük Farkas Szabolcs és Pünkösdi József alapító tagunkat. 

– Mit mutatnak a számok?
– Tizenegy nagypályás mérkőzést játszottunk, hat győzelem, egy döntetlen és négy vereség a mérlegünk. Voltak megérdemelt nagyszerű sikereink, azonban nem várt fiaskók is becsúsztak. Örömmel vettük, hogy a közelmúlt ellenfele, a Ragyolc-Csákányháza öregfiúk csapata ismét megkeresett bennünket, és felújítottuk a régi kapcsolatot. Összességében eredményesebb időszakot is zárhattunk volna, mégis büszkeséggel tekinthetünk vissza az évre. A jövőben ennél magasabb szinten tovább szeretnénk öregbíteni az SKSE nevet. Már 2000-től vezetünk nyilvántartást a nagypályás mérkőzéseinkről, mely alapján a 23 év alatt 232 mérkőzést játszottunk. A 129 győzelem és 39 döntetlen mellett, 64 vereséget tartunk nyilván. Összesen 868 gólt szereztünk, és 530 alkalommal rezdült meg a hálónk. 

– Milyen tornákat rendeztek, illetve milyeneken vettek részt?
– Öt csapattal immár nyolcadik alkalommal rendeztük meg, alapító tagunk emlékére, a Pálmai József teremtornát, amelyen a második helyen végeztünk. A serleget megérdemelten a Fülek öregfiúk csapat szerezte meg. Második helyet értünk el Salgótarján várossá nyilvánításának 100 éves évfordulója tiszteletére megrendezett Nosztalgia teremtornán. Ugyancsak másodikak lettünk Füleken, a szabadtéren megrendezett Szabó Tibor-emléktornán. Egyesületünk szervezi a már évek óta hagyománnyá vált Kaposvári Márton nemzetközi kupasorozatot. Idén a  PITE-Fülekpüspöki csapata végzett az élen. A lebonyolításában segítséget kaptunk Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatától, melyet ezúton is tisztelettel köszönünk. Öröm számunkra, hogy a mérkőzéseink krónikája megjelenik a Nógrád Megyei Hírlapban.

– Idén átvehették Salgótarján város kitüntetését.
– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése nekünk ítélte a különleges díjat. Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett díszünnepségen vehettük át a “Salgótarján Sportjáért” díjat Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Fekete Zsolttól Salgótarján polgármesterétől. A Salgótarjáni Sport Egyesület 1901-ben jött létre. A helyi sportbarátok körében Seseként ismert klub sportolói több országos bajnoki címet szereztek, pályafutásuk során közülük sokan ölthették magukra egyes sportágakban a magyar válogatott címeres mezét, a nagy múltú egyesület pedig olimpikonokat is adott az országnak. 

– Az elmúlt évben az SSE (SKSE) 120 éves évfordulója tiszteletére emlékkönyvet adtak ki.
– Az emlékkönyv kereskedelmi forgalomba nem került. Azonban ajánljuk mindenki számára, aki karácsonyra kedveskedni akar szeretteinek, vagy akár saját magának, egy múltat felidéző és bemutató könyvet szeretne emlékbe. A könyv korlátozott számban még átvehető a városi sportcsarnokban. Egyesületünk bevételi forrása a rendszeresen fizetett tagdíjunk mellett, a törvény által a személyi jövedelemadó felajánlható 1 %-a. Kérjük támogatóinkat, hogy 2023-ban is gondoljanak ránk, ha az adóbevallásukat készítik. Adószámunk: 18633791-1-12. Az egyesület honlapja megtekinthető az új internetes webhelyen: http://skseoldboys.hu.

2022. évi statisztika
SKSE öregfiúk 11 6 1 4 55-27 19

Nagypályás mérkőzések

FTC Fülek (i) 2-3, PITE-Fülekpüspöki (i), 1-3, Rimóc (o) 10-2, Szarvasgede (i) 12-2, Old Boys Pelikan Losonc (i) 4-4, Ragyolc-Csákányháza (o) 4-1, Szarvasgede (o) 9-2, Ajnácskő (i) 6-3, PITE-Fülekpüspöki (i) 0-1, Ragyolc-Csákányháza (i) 4-1, FTC Fülek (o) 3-5.

Ki hány mérkőzésen szerepelt?
11.: Bozó Sándor, Chován Péter, Fekete László. 10.: Kiss Péter, Muzsik Sándor. 9.: Egeresi László, Jambrik Géza, Kiska János. 8.: Babják Csaba, Grúz Tamás, Juhász Attila, Szabó Szabolcs, Tóth Szilárd. 6.: Nagy Roland. 5.: Bazsányi Péter, Szeles Gábor. 4.: Fodor Zsolt, Szabó István. 3.: Balázs Attila, Papanitz József, Sztremi Zsolt, Tőzsér Zsolt. 2.: Gaál Zoltán, Horváth Szabolcs, Rusznyák Nándor. 1.: Balázs Tibor, Bartus József, Nagy Szilárd.

Gólszerzők

14.: Bazsányi Péter, Kiska János. 7.: Muzsik Sándor. 5.: Grúz Tamás. 4.:  Balázs Attila, Nagy Roland. 3.: Tóth Szilárd. 2.: Chován Péter. 1.: Juhász Attila, Szeles Gábor.

Egyesület mai tagja az eddig említetteken kívül
Antal Lajos, Bencsok Vilmos, Bódi Károly, Czékmán József, Hajdara Ferdinánd, Kadlót Zoltán, Kerényi József, Kiss Gyula, Lengyel Zoltán, Németh Csaba, id. Papanitz József, Szikora György, Tábori Péter, Tőzsér Ferenc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában