Sportműsor

2022.11.05. 10:20

Esélyesek a győzelemre a bánki focisták

Az NB III. Közép csoportjában szereplő Bánk-Dalnoki Akadémia a 16. fordulóban a Kecskeméti TE II. csapatához látogat.

Hegedűs Henrik

A Bánk-Dalnoki Akadémia (kékben) együttese megszerezheti a három bajnoki pontot

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Kecskeméti TE II. (15.) – Bánk-Dalnoki Akadémia (16.) 

Talán először fordul elő az idei szezonban, hogy a bánki labdarúgók legénysége úgy utazhat el az idegenbeli találkozójára, hogy ők számítanak a jobb formában lévő csapatnak. A tabellán közvetlenül egymás mögött helyezkedik el a két gárda, míg a kecskemétiek eddig négy győzelmet könyvelhettek el, addig a bánkiak háromszor nyertek, ugyanakkor ebből kettőt a legutóbbi fordulókban. Bezzeg a házigazdák nem dicsekedhetnek ilyen kedvező mutatókkal, hiszen utoljára közel egy hónappal ezelőtt diadalmaskodtak, amikor a Dabast gyűrték le, és egyetlen döntetlenjüket két hete, az ESMTK ellen érték el. Az is kérdéses, hogy a „hírös városiak” első csapatából, amely szépen menetel az NB I.-ben, kik játszhatnak esetleg vissza a harmadosztályba, ennek nem lehet különösebb akadálya, mert a „KTE-nagyok” szombaton lépnek pályára Mezőkövesden. 

A bánkiak egyértelműen bizakodó hangulatban várják a vasárnapi matinéműsort – a meccs délelőtt 11 órakor kezdődik. Tábori Ákos vezetőedző a Majos legyőzését követően újfent hangoztatta, egyre inkább összeérik a társaság, különösen a védekezés erősödött fel, Zima kapus kimagasló teljesítményt nyújtott, és ha néhány alapember végleg visszatér a sorba, még markánsabb lehet a társaság. A nyugat-nógrádiak egyik sajátossága a rövid sarokra célzott szabadrúgás, ebben Józsa jeleskedik, legutóbb a gól is ilyen megoldásból született, és több alkalommal veszélyeztettek hasonlóképpen. Bár a két alakulat a négypontos különbség okán nem cserélhet helyet a táblázaton, a bánkiak egy újabb szép sikerrel még közelebb kerülhetnek a középmezőnyhöz, ez feltétlenül céljuk az őszi idény hátralévő részében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában