Atlétika

2022.11.11. 20:49

Aktív versenyző irányítja a szécsényi amatőr futók mozgalmas életét

Igen mozgalmas a Szécsényi Amatőr Futók Társaságának (SZAFT) az élete. Czele Jánosné az egyesület elnöke nemcsak szervezi és irányítja a közösség életét, hanem aktív versenyző is.

Szenográdi Ferenc

Czele Jánosné is sok versenyen elindul

Forrás: Nool

Fotó: Szenográdi Ferenc

Czele Jánosné elmondta, hogy az elmúlt hónapokban a SZAFT tagjai több versenyen vettek részt. Még a nyáron ott voltak Nagykürtösön, az utcai futóversenyen, ahol a 10 kilométeres távon Bartus Ferenc a 6. helyen végzett, majd Parádfürdőn övé volt a bronzérem. Az Ultra Lupa futáson Czele Kiss Eszter 10 kilométeres távon a népes mezőnyben kilencedik helyen ért célba.

Sikeresen szerepeltek a társaság tagjai a Budapesten megrendezett félmaratoni futáson is, mellette pedig kirándulást tettek az Ipoly forrásához, majd később Bartus Ferenc rajthoz állt Pápán a félmaraton versenyen is.

A Salgótarján-Losonc között megrendezett futóversenyen is ott voltak a szécsényi futók, majd a Kékes Csúcsfutáson tizenöten indultak el és értek célba. Szeptemberben a budapesti félmaratonon Kovácsné Obrecsány Klára, Széll Endre és Bartus Ferenc futották le a 21 kilométert. Részt vettek a losonci éjszakai futáson és ott voltak – eredményesen is szerepeltek – a Tihany Cross terepfutáson.

A Bakonyban megrendezett félmaratonon Bartus Ferenc első helyezést ért el. Októberben Lantos János részt vett a kassai maratonon, egy hét múlva elindult a Budapesti versenyen is, majd pedig a társával váltóban körülfutották a Balatont, s úgy tervezi, hogy jövőre egyedül vág neki a több mint 200 kilométeres távnak. A sűrű programok közt nem feledkeztek meg Mecser Lajosról sem, akit köszöntöttek a 80. születésnapja alkalmából.

Salgótarjánban az október 23-i emlékfutáson korcsoportjában a férfiaknál Czele János első helyezést ért el, s ugyanezt mondhatja el magáról Czele Jánosné is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában