Atlétika

2022.10.04. 10:15

Salgótarjáni és balassagyarmati atléták is nyertek bajnoki címet

Székesfehérváron rendezték meg az U16-os és U18-as atléák csapatbajnokságát, ahol a Salgótarjáni AC magasugrói és a balassagyarmati Vitalitás SE kalapácsvetői is bajnoki címet szereztek.

B.L.

A salgótarjáni ugrók a dobogó tetején

Forrás: Beküldött

A 15-16 évesek mezőnyében négy (és egy tartalék, akinek kiesett az eredménye az átlagszámításnál), míg az idősebb korcsoportban eggyel kevesebb tag is elég volt ahhoz, hogy egy egyesületet csapatot állíthasson ki. Az atlétákat elég szeles idő fogadta Székesfehérváron.

A salgótarjániak a magyar bajnok Bajnai Máté vezetésével meneteltek, aki a mezőny egyetlen ugrójaként teljesítette a 180 centit, ezzel ismét egyedüliként vezeti a ranglistát, nem mellesleg aranyjelvényes szintig jutott. Pálfalvai Zoltán két másik tanítványa, Czímer Dávid és Spagina Zsombor is egyéni csúcsot ugrott. A klub jó kapcsolatot ápol a gyarmati Dózsa iskolával, az együttműködésnek köszönhetően Gaál Péter utasításait követve Borbás Balázs is a gárda fontos tagja volt, akinek a 170 centis ugrása is kellett a győzelemhez. 

A Vitalitás SE-t a szintén magyar bajnok, a ranglistán (minimális hátránnyal) második Imre Roland húzta, így Fábián Gábor csapata megvédte tavalyi győzelmét. Akkor ugyanúgy Bíró Benjámin és Csernyik Benjámin volt még tagja a triónak, és bár idén pár centivel elmaradtak a tavalyi átlagtól, egyáltalán nem forgott veszélyben a bajnoki elsőségük.

Fábián Gábor a győztes gyarmati dobókkal
Forrás: Beküldött fotó

Ennek a két korcsoportnak lassan véget ér a pályaszezon, de a tarjáni magasugrók még a diákolimpiai döntőben is bizonyíthatnak, ahová a Madách és a Bolyai legjobbjait is meghívták. A Madách fiúcsapata távolugrásban is szerepelhet majd, a Bolyait pedig a 4x800 méteres lányváltó is képviselheti. A csapatdöntőt október 13-án rendezik majd, Kecskeméten.

A nógrádiak eredményei.

U16. Fiú magasugrás (7 csapat): 1. Salgótarjáni AC (Bajnai Máté 180 cm, Borbás Balázs 170, Czímer Dávid 165, Spagina Zsombor 155, Roza Zsigmond 150) átlag: 167,5 cm.

U18. Férfi kalapácsvetés (5 kg, 4 csapat): 1. Vitalitás SE (Imre Roland 69,41 méter, Bíró Benjámin 50,18, Csernyik Benjámin 42,22) átlag: 53,94 méter.

A tarjániak eredményhirdetésén Pálfalvai Zoltán és Gaál Péter adta át az érmeket:

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában