Futóverseny

2022.08.22. 18:50

Salgótarjáni versenyzők diadalmaskodtak a Nemzetközi Nógrád Maratonon

Két év kihagyás után augusztus 20-án, 14 órakor rajtolt Salgótarján Főteréről az V. Nemzetközi Nógrád Maraton, vagyis a Salgótarján-Losonc maratoni futóverseny. Az esemény Losonc város és Salgótarján város szervezésében zajlott.

Balogh Tibor

A győztes Dornyay SE leány váltója

Forrás: Beküldött fotó

Az idei versenyen a négy egyéni (férfiak 18-39 év, 40 év felett és a nők 18-39 év, valamint a 40 év felett), valamint az öt váltó (4x4 fő férfi, női és vegyes, valamint 2x2 fő férfi és női) versenyszámban 78 fő állt rajthoz. Salgótarjánt a Dornyay SE három váltója képviselte (női és két férfi 4x4 fő váltó csapattal). A viadalt dr. Dániel Zoltán Salgótarján alpolgármestere és Pavol Paculik Losonc alpolgármestere indította útjára.

Salgótarján belvárosából indult a mezőny
Fotós: Szabó Péter / Forrás: Nool.hu

A versenyzők az alábbi útvonalon teljesítették a 42,195 kilométeres maratoni távot: Salgótarján, Somoskőújfalu, Sátorosbánya, Ragyolc, Csákányháza, Rátka, Terveléd, Rapp és Losonc. Az út folyamán öt kilométerenként frissítő állomások álltak a futók rendelkezésére. A célban, mely a szlovákiai Losonc város Fő-tere volt, a Losonc Napok keretén belül adták át a helyezetteknek a megérdemelt díjakat.

Minden futó, akinek sikerült teljesíteni a távot, emlékéremmel gazdagodott, a kategóriák helyezettjeinek teljesítményét pedig serleggel is díjazták. A kategóriák abszolút győztesei mindemellett 100-100 euró pénzdíjjal lettek gazdagabbak.

Dr. Lukács Tünde a SAC színeiben indult a versenyen és a női kategóriában első helyezést ért el. A férfiak versenyét Bogár János a magyar ultrafutás jeles képviselője nyerte. Megyénket képviselte még Pifka Gábor (Szécsény), aki az OMSZ SE színeiben indult és a férfiak mezőnyében harmadik, míg Lantos János (Varsány) hatodik lett.

A Dornyay SE lány váltója – élén Mag Fruzsinával, Mag Viktóriával, Nagy Szilviával és Nagy Ákosnéval – a dobogó legfelső fokára állhatott, a férfiaknál pedig a Maier Bendegúz, ifj. Molnár István, Verebélyi Tibor és Verebélyi Márton összetételű Dornyay-s váltó a második, míg a Verebélyi Attila, Tóth Ábel Tibor, Molnár Antal, Marosszéky Péter összeállítású csapat a negyedik helyen végzett.

Ünnepélyes eredményhirdetés Losoncon
Forrás: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában