Suhanás

2022.08.06. 14:09

Először pattantak sírollerre a versenyzők a mátraalmási utakon

Nem mindennapi versenynek lehettek szemtanúi szombaton a Szuhára látogatók. A község és annak mátraalmási településrésze között sírollerre pattantak a sportolók.

G.E.

Mintegy ötven versenyző bizonyította rátermettségét

Forrás: Nool

Fotó: Gulyás Edina

A megmérettetést a Magyar Sí Szövetség tagegyesülete, a Körbelő Sport Klub bonyolította le. A sírollert a hó nélküli évszakokban használják azért, hogy a legelszántabbak az év egészében hódolhassanak kedvenc sportáguknak, illetve a versenyzők téli szezonon kívüli felkészülését is segíti. A sírollerezés olyan közkedveltté vált, hogy önálló versenyszakággá nőtte ki magát. 

Bozóki György, a Körbelő Sport Klub képviselője, az esemény szervezője arról tájékoztatta portálunkat a helyszínen, hogy a hegyi versenyen emelkedős, illetve lapos területeken használják az eszközt. 

Bizonyították a résztvevők, hogy hó nélkül is hódolhatnak szenvedélyüknek
Forrás: Gulyás Edina / Nool

– Emellett rendkívül fontos szempont, hogy az érintett szakaszon jó minőségű legyen az aszfalt. Ezért is esett a választás a szuhai helyszínre, ahol első alkalommal rendezték meg a megmérettetést. Mint mondta, a forgalmi rend, vagyis a menetrendszerinti buszjáratok figyelembevételével komoly előkészítő munka zajlott, amelyben a község önkormányzata is kiválóan együttműködött – tette hozzá.

Kiemelte: a síroller-versenyt két egymást követő hétvégén is megszervezik e szakaszon. Szombaton a klasszikus stílusban zajló kupa futam – ami magyar bajnokságnak számít – zajlott le, míg augusztus 13-án szabad stílusban folytatódik a program. A közel ötven induló között igazolt versenyzők is voltak: a legfiatalabb versenyző hét, a legidősebb hetven esztendős. A legtöbben a fő kategóriában, a felnőtt férfiak között mérették meg magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában