Autósport

2022.07.06. 15:07

Élmezőnyben a szécsényi pilóták a magyar-bajnokságon

Félidejéhez érkezett a magyar I. osztályú rally-bajnokság, hiszen az évre tervezett nyolc futamból négyen már túl vannak a versenyzők.

Sz. F.

Velenczei Ádám jól nyomta a gázt a Mecsekben

Forrás: Archív fotó

A szécsényi pilóták, Vincze Ferenc és Velenczei Ádám változatlanul ott vannak az élmezőnyben, épp úgy, mint az elmúlt években. A magyar-bajnokság nyitott, pedig az idén a norvég világbajnok is részt vesz a megmérettetésen, aki komoly ellenfelüknek bizonyul a szécsényieknek.

A negyedik futamon, a Mecsek Rallyn tíz gyorsasági szakaszon, 150 km-t kellett a mezőnynek teljesíteni. Az első napon Velenczei Ádám maga mögött hagyva mindenkit, a világbajnok előtt az első helyen végzett. Sajnos a második nap egy lassító szakaszon neki ért a gumifalnak, ami tíz másodperc levonást jelentett a számára. Ezért nem sikerült neki az első napon elért jó eredményét megtartani.

Vincze Ferenc az első napon Ádám és a világbajnok mögött harmadikként ért célba. A második napi futam már viszont az övé volt, így összesítésben elmondhatja magáról, hogy a négy futam után az első helyen áll, míg Velenczei Ádám pedig a dobogó alsó fokáról várja a folytatást. 

A következő futamra – az ötödikre – július végén kerül sor Veszprémben, ahol murvás terepen kell a versenyzőknek bizonyítani. Természetesen a szécsényiek ott is szeretnének jó eredményt elérni, ami pedig az évi összesítést illeti, a cél számukra a dobogó, amire minden esélyük meg is van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában