Atlétika

2022.07.23. 07:38

Az ötvenedik bajnoki címére hajt a szécsényi atléta

A szécsényi Jusztin Ferenc, akinek az élete összeforrt a sporttal. A napjainkban is még aktív sportoló a közelmúltban ünnepelte a hetvenhetedik születésnapját.

Sz. F.

Jusztin Ferenc több megmérettetés állandó résztvevője már hosszú évek óta

Forrás: Nool | Archív

Fotó: Sz. F.

A rimóci születésű szenior sportoló, már általános iskolás korában bekapcsolódott a sportéletbe, majd kicsivel később a helyi labdarúgó csapat játékosa volt. Falujában egy ideig betöltötte a sportkör elnöki tisztséget. Családjával 1973-tól Szécsényben él, így mikor a járási székhelyre költöztek, bekapcsolódott a város sportéletébe. Egy ideig ő volt a járási Tömegsport Bizottság elnöke, mindezek mellett sportolt, futott és részt vett a különböző versenyeken. A maratont és a félmaratont versenyszerűen már több alkalommal lefutotta, többek közt például tagja volt a Budapest-Bécs szuper maratoni csapatnak, valamint teljesítette a Békéscsaba-Arad maratoni távot is.

Több mint negyven éve rendszeresen részt vesz a szenior atléták különböző futóversenyén. Eddig 49 országos bajnoki címmel rendelkezik. A szenior sportolók és a sportvezetők a nevét jól ismerik országszerte, de még a határokon túl is sok helyen, így kijelenthető, hogy Jusztin Ferenc egy igen elismert versenyző. Otthon a lakásán oklevelek, serlegek és érmék sokasága tanúskodik a futásban elért sikereiről.

Az idén is tovább gyarapította sikereinek számát. Ott volt Budapesten a Fortuna versenyen, ahol korcsoportjában az első helyen végzett. Balassagyarmaton június 4-én részt vett a Trianon-maraton futáson, ahol a szenior versenyzők közül szintén elsőként ért a célba. A fővárosban a Hősök terén rendezett 10.000 méteres futásnál is rajthoz állt. Elmondhatja magáról: „ott voltam, indultam, és győztem”.

A mezei magyar bajnokságon, ahol 4500 méter volt a táv, ismételten elsőként ért célba, s ez egyben a 49. bajnoki címet is jelentette számára. A Futapest Klub által rendezett többfordulós mezei futóversenyen az elmúlt hét évben az első helyen végzett. Idén már túl vannak tizenkét versenyen, s összesítésben pillanatnyilag a második helyen áll. A sorozatból még tíz verseny van hátra, s reméli, hogy a végén ismét ott lesz az első helyen. Készül a magyar hegyi-bajnokságra, amelyre július végén kerül sor. Ott lesz a Kékes Csúcsfutáson, amelyet eddig sem hagyott ki. Leadta nevezését a félmaraton-bajnokságra, ahol szeretné megszerezni az 50. bajnoki címet.

Egyértelműen kijelenthető, hogy Jusztin Ferenc sportszeretete példa lehet a fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában