Labdarúgás

2022.06.23. 20:49

Új műfüvesen rúgják a bőrt a gyarmati diákok

Új sportpályával bővült a napokban a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola.

Lászlók Judit

A Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola fiatal labdarúgói birtokba is vették az új küzdőteret

Forrás: Beküldött

A fejlesztés egy háromoldalú megállapodás keretében az önkormányzat, a Balassagyarmati Tankerületi Központ és a Talent 2019 Sportegyesület által valósult meg. Ennek köszönhetően napközben 8–14 óráig az alsó tagozatos gyermekek mindennapos testnevelésóráinak, míg délutánonként az egyesület tagjai számára szervezett sportedzéseknek és sportfoglalkozásoknak ad majd otthont. 

– A beruházás a társasági adó (tao) pályázatokban rejlő infrastrukturális fejlesztésekre fordítható keretéből jött létre – mondta el portálunknak Szabó Csaba. Az intézmény vezetője hozzátette: – Egy Nógrád megyén kívüli cég balassagyarmati kapcsolatai révén ajánlotta fel adójának erre a célra fordítható keretét a pálya megépítésére. A fejlesztés közel tizenötmillió forintból valósult meg. 

A tehetségek és az edzőik is nagyon örülnek a sportpályának
Forrás: Beküldött

Szabó Csaba továbbá kifejtette, hogy az egyesület célja, vállalni azt az úttörő szerepet szűkebb hazánkban, hogy a labdarúgás és a futsal mellett más sportágakat népszerűsítve biztosítson szabadidős és versenylehetőségeket a sportolni vágyó fiatalok részére. Az iskola udvarán épült védőhálóval és palánkokkal felszerelt 16x24 méteres „grund” pálya kimondottan az U7-es, U9-es, U11-es korosztály edzéseinek, képzéseinek helyszínéül fog szolgálni. 

Az igazgató végül kitért az egyesület további céljaira is. 
– A Talent 2019 Sportegyesület elsősorban a városban és a térségben az olyan háttérbe szorult sportágak, mint az atlétika, az úszás és a futsal megismertetése, megszerettetése és minden bizonnyal meghonosítása miatt, valamint a helyi és a térség sportolni szerető lakosságára gyakorolt közösségfejlesztő, sportszakmai szerepvállalása miatt példaértékű. Emellett szeretne úttörő és egyben meghatározó szerepet betölteni Nógrád megye futsaléletében, így követendő példát mutatva a már működő, esetleg új sportegyesületek számára. A negatív demográfiai mutatók és a pandémia ellenére pedig a grassroots – az amatőr vagy más néven szabadidős labdarúgás különféle válfajainak a gyűjtőfogalma, amelyben egyesül a gyerekek, a felnőttek, a veteránok, a futsal, a fogyatékkal élők és a nők játéka is – tevékenységének állandósítására, fejlesztésére törekszik szoros együttműködésben a város önkormányzatával, intézményeivel, illetve a térség intézményeivel és egyesületeivel – hangsúlyozta Szabó Csaba. 
 

Az átadóceremóniát követően ki is próbálhatták az új talajt
Forrás: Beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában