Pankráció

2022.06.26. 13:04

Húsz(!) birkózó esett egymásnak egyszerre a salgótarjáni medencében (galéria)

Szombaton másodszor is pankrátorok lepték el a salgótarjáni strand használaton kívüli medencéjét, az Xtreme Wrestling Promotion (XWP) Holtpont elnevezésű gáláján hét mérkőzésen is szurkolhattak a műfaj szerelmesei.

Bakos László

Forrás: Nool | Fotó: Bakos László

Ritka, hogy egy strandon a sok víz okozna fennakadást, a gála kezdése viszont pont emiatt csúszott, a hirtelen lezúduló nagy eső ugyanis balesetveszélyessé tette a műsort. A Szabó Norbert, alias Ron Corvus vezette szervezők lelkiismeretes munkájának köszönhetően azonban mégis meg tudták rendezni a Holtpontot.

Ami a showt illeti, egy négy fős meccsel vette kezdetét a program, amit Hős Antal nyert meg, majd a fővárosi HCW Pankráció tag team bajnokai, a Gulyás ikrek verték a 4K duóját.
Ezt követően két nógrádi lépett ringbe, azaz az összecsapás már a bemutatáskor megkezdődött, amikor Szabó Tamás, Nitro nekitámadt Ron Corvusnak. Asztal is tört a hardcore meccsen, majd feladással Nitro nyert.

Később két külföldi pankrátor is fellépett, de a “máltai ősember”, Gianni Valletta, és a lengyel David Oliva is vesztesen hagyta el a szorítót. Ezután húsz(!) birkózó esett egymásnak egyszerre, ahol az ellenfeleket kellett kidobni a ringből a felső kötél felett. Nitro maradt utoljára, így ő lett az elsőszámú kihívó az XWP nehézsúlyú bajnoki övért.

A szombati főmeccsen az XWP bajnoka, Ozzy Spencer a HCW Revolution bajnoka, Maverick Untamed ellen lépett szorítóba, és mind a két övet feltették tétként. Ez a meccs végül pár birkózó közbelépése miatt nem ért véget, de vélhetően egy összeesküvés lehet a dolog mögött, hiszen Huszár Péter, az XWP elnöke bejelentette, hogy Ozzynak már ezen az estén meg kell védenie az övét a friss kihívó, Nitro ellen. A látványos párharcot némi csalás után a kihívó nyerte meg, így az este során háromszor is harcoló Nitro derekára került az öv.

A pankrációt szerető és értő közönség tagjai az egész este folyamán biztatták kedvenceiket a műfaj hangulatához illő helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában