Diáksport

2022.06.03. 11:20

Díjazták a járvány alatt is aktívan dolgozó nógrádi testnevelő munkáját

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a közelmúltban Diáksportért díjat adományozott Haljárszki Dórának, a Nógrádi Hesz Mihály Általános Iskola testnevelő tanárának, a járványidőszak alatt végzett kiemelkedő munkásságáért.

L.J.

Haljárszki Dóra a díjjal

Forrás: Beküldött

Haljárszki Dóra számára már gyermekkora óta fontos a mozgás, így egész eddigi életét végigkísérte a sport. Rendszeresen részt vett a kosárlabda és atlétika diákolimpiákon. Tanulmányait az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen testnevelő-edző szakon végezte el, majd a mesterképzésen testnevelő tanár, játék-és szabadidő-szervező tanár diplomát szerzett. 

Elmondása szerint a testnevelő tanárainak és a mentorjainak köszönheti, hogy ezt a hivatást választotta. A Nógrádi Hesz Mihály Általános Iskolában pályakezdőként kezdett el dolgozni, majd két év után más köznevelési intézményekben tanított, de 2020-ban végül visszatért ide. A járványidőszak alatt végzett munkásságáért az MDSZ díjat adományozott részére, amelyet a közelmúltban a Budapesten, a Magnet Közösségi Házban, a szervezet küldöttgyűlésén vehetett át. 

– Az MDSZ idén külön díjazta a járványidőszakban a diáksport területén kiemelkedően szereplő testnevelőket, pedagógusokat, aktívákat – mondta el portálunknak Haljárszki Dóra. Hozzátette: – Az ünnepségen átvett oklevél és emlékplakett nagy megtiszteltetés számomra. Hálás vagyok azért, hogy az MDSZ elismeri a munkámat. Számomra a legfontosabb cél mindig is az volt, hogy megszerettessem a mozgást, a sportolást tanítványaimmal, akik felnőttként is törekednek majd az egészséges, aktív életmódra és ezt a példát adják majd tovább gyermekeiknek is. A diákévek alatt végzett aktív sportolás meghatározhatja az egész életünket, ahogyan az én életemet is. A járványidőszak során nehezített körülmények között is igyekeztem tenni a diáksportért. Részt vettem az MDSZ Game Time programjában, diákolimpia tábort szerveztem és tanítványaimmal részt vettünk annak megtartott versenyein is. A díj számomra egy pozitív visszajelzés, hogy jó úton haladok. A diáksportért pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a továbbiakban is.

Haljárszki Dóra végül a jövőbeni terveire is kitért. 
– Testnevelő tanárként szeretném folytatni a tanítványaimmal a megkezdett munkát. Törekedni fogok arra, hogy minél jobb eredményt érjenek el a Diákolimpia versenyein. Szeretném minél több gyerekkel megszerettetni a testnevelést, a mozgást. A pedagógus életpálya-modell előmeneteli rendszerében szeretnék majd tovább haladni. Jelenleg a Budapest Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Pedagógiai Tanszékén, a Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakon tanulok – mondta a pedagógus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában