Strandkézilabda

2022.06.23. 12:22

A végső döntőbe jutást tűzték ki célul a balassagyarmati strandkézisek

Ezen a hétvégén kezdi meg szereplését a strandkézilabda országos bajnokságban a Balassa SE férfi felnőtt csapata. Akár már az első fordulóban kivívhatják maguknak a végső döntőbe jutást.

Hegedűs Henrik

Péter Gábor (a labdával) a csapat egyik erőssége

Forrás: Beküldött fotó

Péter Gábor (a labdával) a csapat egyik erőssége

Forrás: Beküldött fotó

A fiúk az elmúlt hetekben a balassagyarmati strandfürdő területén kialakított pályákon készültek szorgalmasan a küzdelemsorozatra. A csapat két esztendeje bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, míg az országos bajnokságon a nyolcadik helyen végeztek, idén ezt a teljesítményt szeretnék felülmúlni.
– A társaságunk elég vegyes összetételű – utalt a keretre Varga Erik, a Balassa SE játékos-edzője. – Akad köztünk rutinos, a szakágban sok csatát megélt kézilabdázó, és helyet biztosítottunk a feltörekvő fiataloknak, akik rengeteg tapasztalatot szerezhetnek és kamatoztathatják a tehetségüket. Úgy tervezzük, hogy a hét fordulós bajnokság során négy helyszínre nevezünk, ebből a három legjobb eredmény számít, amiért pontokat kapunk, és ezek összege hozza ki végül, kik kerülhetnek majd a végső, tizenkettes döntőbe. 

Ez a mi minimum célkitűzésünk. Fő erősségünk az egység, a lendület, igazi családias hangulatban tartjuk a foglalkozásokat.

– fejtette ki gondolatait érdeklődésünkre Varga Erik.

Az Ipoly-partiak legénysége ezen a hétvégén Hajdúnánásra utazik. A Magyar Kupa első három helyezettje automatikusan kivívja az országos bajnoki döntőben való szereplés jogát, azaz a nógrádi alakulat akár már az első állomáson kvalifikálhatja magát a fináléba.

A keret tagjai: Okolenszki Martin, Toarniczky Máté, Varga Erik (kapusok), Albert-Tóth László, Bécsi Mihály, Csábi Máté, Gyetvai Tamás, Hortobágyi Zsolt, Praszna Péter, Péter Gábor, Horthy Botond, Szladovics Máté, Szladovics Botond, Almási Richárd, Burgundi Benedek (mezőnyjátékosok).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!