Strandkézilabda

2022.06.23. 12:22

A végső döntőbe jutást tűzték ki célul a balassagyarmati strandkézisek

Ezen a hétvégén kezdi meg szereplését a strandkézilabda országos bajnokságban a Balassa SE férfi felnőtt csapata. Akár már az első fordulóban kivívhatják maguknak a végső döntőbe jutást.

Hegedűs Henrik

Péter Gábor (a labdával) a csapat egyik erőssége

Forrás: Beküldött fotó

A fiúk az elmúlt hetekben a balassagyarmati strandfürdő területén kialakított pályákon készültek szorgalmasan a küzdelemsorozatra. A csapat két esztendeje bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, míg az országos bajnokságon a nyolcadik helyen végeztek, idén ezt a teljesítményt szeretnék felülmúlni.
– A társaságunk elég vegyes összetételű – utalt a keretre Varga Erik, a Balassa SE játékos-edzője. – Akad köztünk rutinos, a szakágban sok csatát megélt kézilabdázó, és helyet biztosítottunk a feltörekvő fiataloknak, akik rengeteg tapasztalatot szerezhetnek és kamatoztathatják a tehetségüket. Úgy tervezzük, hogy a hét fordulós bajnokság során négy helyszínre nevezünk, ebből a három legjobb eredmény számít, amiért pontokat kapunk, és ezek összege hozza ki végül, kik kerülhetnek majd a végső, tizenkettes döntőbe. 

Ez a mi minimum célkitűzésünk. Fő erősségünk az egység, a lendület, igazi családias hangulatban tartjuk a foglalkozásokat.

– fejtette ki gondolatait érdeklődésünkre Varga Erik.

Az Ipoly-partiak legénysége ezen a hétvégén Hajdúnánásra utazik. A Magyar Kupa első három helyezettje automatikusan kivívja az országos bajnoki döntőben való szereplés jogát, azaz a nógrádi alakulat akár már az első állomáson kvalifikálhatja magát a fináléba.

A keret tagjai: Okolenszki Martin, Toarniczky Máté, Varga Erik (kapusok), Albert-Tóth László, Bécsi Mihály, Csábi Máté, Gyetvai Tamás, Hortobágyi Zsolt, Praszna Péter, Péter Gábor, Horthy Botond, Szladovics Máté, Szladovics Botond, Almási Richárd, Burgundi Benedek (mezőnyjátékosok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában