Labdarúgás

2022.05.08. 17:55

Idegenben nyert a Mátraterenye és a Pásztó

A megyei I. osztály 27. fordulójában három mérkőzést játszottak le szombaton.

Balogh Tibor

Forrás: NMH Archív

Palotási SE – Silver Tüzép-Karancslapujtő 2–2 (0–1)

Palotás, 100 néző, vezette: Strehó E. (Szász K., Szikora D.).

Palotási SE: Dankó – Szlobodnyik (Farkas), Mladoniczki, Hegedűs, Jambrich S. – Hadrik, Sipos, Veres, Török – Tóth (Szabó), Kurcsik. Edző: Bódis Barna.

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Bajnai G. – Romhányi, Zsély B.,  Sándor, Oláh – Kerek, Pál, Simó L. (Gordos), Kovács – Bari, Stark. Játákos-edző: Romhányi Tamás.
Gl.: Jambrich S. (2), ill. Zsély B.,  Bari. Sárga lap: Jambrich S., ill. Bari, Stark, Pingiczer (kispadon). Jók: Jambrich S, Veres, Hegedűs, ill. Sándor, Zsély, Bori, Stark, Romhányi.

Bódis Barna: – A tabellán közvetlenül előttünk álló csapatot fogadtunk hazai pályán , és ez már előre vetítette a rangadó státuszát a mérkőzésnek. Az első félidőben jól kezdett a Karancslapujtő, mi le voltunk maradva és nagyobb távolságból fogtuk az embereket. Ráadásul egy pontrúgás után hátrányba is kerültünk. A félidő vége előtt már kezdtünk ráérezni, hogy agresszívabb és fegyelmezettebb védekezésre lesz szükség. A második félidőre megbeszéltünk a dolgokat. A csapatom sokkal jobban koncentrált volt, és nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet. Kiegyenlítettünk, majd meg is fordítottuk a mérkőzést, több óriási helyzetünk is volt ezen felül, de egy figyelmetlenségből az ellenfél is betalált. Küzdöttünk, és egyébként győzelemre játszottunk végig. Az utolsó percben is volt egy ziccerünk, de nem sikerült bevinni a harmadik találatot akármennyire is igyekeztünk. 

Romhányi Tamás: – Egy kőkemény mérkőzést játszottunk a hazai csapattal. Erre is készültünk. Az első félidőben remekül játszottunk és a vezetést is megszereztük. Ez mellett még két óriási helyzetünk is volt. A második játékrészben sajnos erőnléti problémáink voltak és két gólt is kaptunk. A mérkőzés vége már kaotikus volt. Mindkét csapat kiadott mindent magából. Sikerült egyenlítenünk, amit nagy fegyverténynek tartok. Büszke vagyok a játékosaimra a motiváltság miatt. A Palotásnak további sok sikert kívánok!

Szécsény VSE – Mátraterenye SE 0–4 (0–0)

Szécsény, 100 néző, vezette: Boda V. (Pál A., Horváth B.).

Szécsény VSE: Csampa – Csuka, Fábián, Molnár, Gyenes – Pityi (Szabó), Gombár (Szerémi), Mohácsi, Szmolnik (Szintai) – Máté D.,  Babka. Edző: Langa Attila.

Mátraterenye SE: Krizsanyik – Babka (Bujtár), Földi, Domán, Horváth (Bozó) – Oláh T., Miklós, Ajtai, Kerényi – Znamecz (Kotroczó R.), Kovács,  Játékos-edző: Bujtár Tamás.

Gl.: Kotroczó R. (2), Znamecz, Domán. Sárga lap: Gombár, ill. Znamecz.  Jók: Fábián, Csuka, Pityi, Babka, Mohácsi, Molnár, ill. Krizsanyik, Ajtai, Kerényi, Kotroczó R., Domán.

Langa Attila: – Hatvan percig igazán méltó ellenfele voltunk a jó erőt képviselő Mátraterenyének. A védekezésünket jól megszerveztük, és a vártnak megfelelően tudtunk is gyors ellentámadásainkból veszélyeztetni. Sajnos ismét nem volt olyan játékosom, aki a ziccereket be tudná rúgni, így pedig nagyon nehéz pontot szerezni. A rutinos Terenye kihasználta ordító hibánkat, amelyet követően ki kellett nyílnunk, amit szintén büntettek. Köszönöm azoknak, akiket pályára tudtam küldeni, külön Fábián Róbertnek és Csuka Krisztiánnak, hogy vállalták a mérkőzést. Összességében büszke vagyok a játékosaimra, hiszen ismét bizonyították, hogy bárkivel feltudjuk venni a versenyt mindaddig, míg magunkat meg nem szívatjuk. Bujtár Tomiéknak további sok sikert kívánok, valamint gratulálok a győzelmükhöz!

Bujtár Tamás: – Igazi futball idő, remekül előkészített pálya és egy újabb fontos győzelem. Jól kezdtük a mérkőzést, volt 3-4 komolyabb lehetőségünk is, hogy gólt szerezzünk az első félidőben. Sajnos vagy a hazaiak kapusa védett bravúrral, vagy a kapufát találtuk el. A szécsényiek jól védekeztek és kontrából kétszer is hatalmas lehetőséget puskáztak el. A második játékrészben még nagyobb erőket mozgósítottunk és sikerült is megszereznünk a vezetést. Végül megérdemelten hoztuk el a három pontot Szécsényből. Langa Atinak és csapatának sok sikert kívánok az utolsó fordulókra, a játékosaimnak gratulálok a győzelemhez.

Diósjenő SE – Pásztói SK 0–3 (0–1)

Diósjenő, 150 néző, vezette: Gecse Z. (Urbán V., Szolik M.).

Diósjenő SE: Filip – Haljárszki, Monostori A. (Bregócs), Holman, Dudás, Bőgér D., Varga Gy., Pálinkás, Sebők, Krajcsek, Bőgér Á. (Szemesi). Játékos-edző: Holman József.

Pásztói SK: Krajecz – Kelemen, Szőllősi, Lipták, Csépe R., Rátóti (Csépe I.), Laczkó (Odler), Békési (Sipkó), Holtner, Almási, Molnár E. Edző: Forgó Péter.

Gl.: Csépe R. (2), Csépe I. Sárga lap: Sipkó. Jók: Pálinkás, Krajcsek, Szemesi, ill. Csépe R., Kelemen, Molnár E., Laczkó, Békési.

Holman József:  – A mérkőzés kétharmadáig érzésem szerint pariban voltunk a jó erőkből álló pásztói csapattal. Jól és intelligensen futballoztunk annak ellenére is, hogy szünetben 1-0-ra vezetett az ellenfelünk. A 60. perc környékén elfogytunk erőnlétben és a vendégcsapatban szereplő fiatal, dinamikus, ügyes srácok, kiegészülve a rutinos jó játékosokkal fölénk kerekedtek. Voltak lehetőségeink, melyekből kis szerencsével gólokat szerezhettünk volna, kozmetikázva ezáltal a végeredményt, de nem tudtunk túljárni a magabiztos kapusuk eszén. Pásztó teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot ezen a napon. Kollégám jó munkát végez, intelligens futballt játszat a csapatával. További sok sikert és jó egészséget kívánok nekik!

Forgó Péter: – Megérdemelt győzelmet aratott a csapat.

Korábban játszották: Bánk-Dalnoki Akadémia – Nőtincs SE 7–3 (4–1).
Szabadnapos: Héhalom SE, Szendehely FC.


A bajnokság állása, megyei I. osztály
1.  Bánk 23 23 0 0 94-14 69
2.  U. Mohora 24 16 2 6 78-31 50
3.  Mátraterenye 23 16 1 6 75-38 49
4.  Karancslapujtő 23 14 2 7 71-39 44
5.  Palotás 23 12 6 5 48-24 42
6.  Pásztó 24 12 4 8 62-45 40
7.  Nőtincs 24 11 3 10 64-41 36
8.  Berkenye 22 9 6 7 57-44 33
9.  Diósjenő 23 8 4 11 43-58 28
10.  Érsekvadkert 22 6 3 13 51-66 21
11.  Építők KC 23 6 3 14 40-57 21
12.  Szécsény 23 5 3 15 23-69 18
13.  Szendehely 23 4 2 17 35-92 11
14.  Héhalom 24 0 1 23 14-137 1
15.  Rimóc visszalépett

Megjegyzés: A Szendehelytől 3 pont levonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában