Ökölvívás

2022.03.30. 12:05

Ismét a válogatottnál számítanak a salgótarjáni edzőre

Egy kisebb szünet után újra felkérték Botos Tibort, a Salgótarjáni Boksz SE edzőjét, hogy szakmai tudásával segítse az egyik korosztályos válogatott munkáját. Természetesen ettől még a megyeszékhelyen sem áll meg az élet.

Bakos László

Botos Tibor a Brassóban döntős három válogatott bunyóssal

Forrás: Beküldött fotó

Botos Tibor 3,5 évig a serdülő, majd 2,5 évig a junior válogatott munkáját egyengette, az utóbbi másfél esztendőben azonban eltávolodott a szövetség munkájától. Nemrég viszont ismét megkeresték, ezúttal az ifjúságiak felkészülését segíti Ács József szövetségi kapitány oldalán.


A közelmúltban Brassóba is elkísérte a korosztály legjobbjait, ahol 22 ország (többek között az USA) klasszisai mérték össze tudásukat. A magyarokat 32 bunyós és öt edző képviselte. Botos Tibor a fiúkért felelt, akik két aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek.
Egy héttel később a salgótarjáni szakember már az Énekes István-emlékversenyen terelgette tanítványát, Csemer Editet. A 48 kilós ifista az erős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg.


Ezután sem pihenő várt Botos Tiborra, aki három hétre a Madárfészek akadémiára „költözött be”, ahol közel két tucat fiú mindennapjait egyengeti ezekben a napokban is. Az edző az iskolázások mellett mindenből kiveszi a részét, rengeteget dolgozik a magyarok sikeréért. A csapat szeme előtt a szófiai ifi Európa-bajnokság lebeg, ahová április 7-én indul a keret.


Májusban ismét a salgótarjániakra összpontosul majd az edző figyelme, hiszen minimum öt-hat bokszolót tervez indítani a Magyar Kupán, ami korábban a diákolimpiai küzdelmeknek felelt meg.
Itthon sem áll meg az élet, amíg Botos Tibor a válogatottal van, a tarjániakért ekkor kétszeres olimpikon nagybátyja, Botos András, illetve Oláh Gergő felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában