Sportélet

2022.02.05. 14:38

A szécsényi erőemelő pedagógusnak nem a győzelem a legfontosabb

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola testnevelő tanárának, Kovács Norbertnek pedagógiai küldetése, hogy tanítványaival megszerettesse a sportot, s az beépüljön a mindennapi tevékenységükbe. Azt vallja, hogy a legjobb agitáció a személyes példamutatás.

Szenográdi Ferenc

Kovács Norbert a dobogó legtetején, élete első erőemelő versenyén

Forrás: Beküldött fotó

Kovács Norbert hírportálunknak elmesélte, hogy iskolásként annak az intézménynek volt a tanulója, ahol most tanít. Sokat köszönhet volt osztályfőnökének és testnevelő tanárának, Pancsovai Gergelynek, aki azóta már az iskola igazgatója. Egykori testnevelőjének nagy szerepe volt abban, hogy a testnevelő tanári pályát választotta élete hivatásul. A fiatal testnevelő jelenlegi sportága az erőemelés. Az igazgatója megengedte, hogy az iskola konditermében lévő felszerelést az edzéseihez használhassa. Legutóbb Kiskunfélegyházán, országos nyílt erőemelő-versenyen a 80 kilogrammosok kategóriájában az első helyet sikerült megszereznie. A futás mindig is jelen volt és jelen van a fiatalember sportéletében. Lefutotta a Budapest-maratont, valamint több hazai és nemzetközi akadályfutó versenyeken is megmérettette már magát, emellett a kerékpározás is jelen van az életében. Igaz, napjainkban már csak a fizikai állóképességének a karbantartására tekeri a pedált. Korábban versenyeken is részt vett, kedvelte a hegyoldalról való lefelé karikázást. Annak idején rövid ideig kipróbálta a krosszmotorozást is. 

Norbert örül a legutóbbi erőemelő-versenyen elért első helyezésének, de számára nem a győzelem a legfontosabb, hanem a rendszeres sportolás. Pedagógus munkája során pedig azért dolgozik, hogy a diákjai felismerjék a rendszeres sportolás fontosságát és abban aktívan részt vegyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában