Labdarúgás

2022.01.12. 12:14

A tarjáni focisták célja a megyei I. osztályban való bennmaradás

A megyei I. osztályban az Építők KC Forgách SC csapata a tizenegyedik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A csapat a bajnoki szereplését Vízteleki Jánossal kezdte meg, aki a hetedik forduló után távozott, s az SBTC edzője lett. Helyét Csatlós Tamás foglalta el a kispadon. Őt kérdeztük a szereplésről.

Balogh Tibor

Az Építők KC (piros mezben) csapata január tizenhetedikén kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra

Forrás: NMH Archív

– Milyen célokkal vette át az együttes irányítását? 
– A csapat célja a megyei I. osztályba való bentmaradás. A sajátom pedig az, hogy három év Heves megyei bajnokság után teljesen visszakerüljek a Nógrád megyei pontvadászatba. 
– Miként értékeli a szereplést? 
– A csapat nem volt jó állapotban. Az elért eredmény közepesnek mondható. Az elöl lévő gárdákkal jó meccseket játszottunk. 

– Voltak-e problémák? 
– Az edzésre járás nagyon nehézkes volt, ez meglátszott a hétvégi mérkőzéseken is. A legnagyobb gond a létszámmal volt, nagyon kevesen voltunk. 

– Voltak olyan játékosok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak? 
– Nem szeretnék senkit kiemelni. Ez csapatjáték. Együtt kapjuk és együtt rúgja a csapat a gólokat. Én mindig csapatban gondolkozom! 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– Elsősorban a tavaly szep­temberben elhunyt idősebb Harmos László érdeme, hogy ez a gárda létezik. Köszönet neki, hogy létrehozta ezt az együttest, melyből minél jobbat szeretnénk kovácsolni. Ez volt a mindene. Fia, ifjú Harmos László folytatja édesapja munkáját, nagyon odaadóan. Minden nap azon dolgozik, hogy minél jobb feltételek mellett tudjunk dolgozni. De mindenkinek jár az elismerés, aki hozzátett valamit az őszi szezonhoz. Ez az összefogás kellett ahhoz, hogy a csapat megmaradjon. 

– Mikor kezdik a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok? 
– Január 17-én kezdődik a munka. Igazolnunk kell, hogy ne legyenek olyan gondjaink mint az őszi szezonban. Az edzésre járást komolyabbra kell venni. A tavaszi szezonban szeretnénk kialakítani olyan együttest a következő bajnokságra, ahol már sokkal szervezettebb és komolyabb eredmény elérése lesz a célunk. Minden csapatnak jó felkészülést és valamennyi játékosnak sérülésmentes tavaszi szezont kívánok! 

A számok tükrében 
11. Építők KC 13 3 3 7 26–34 12Mérkőzésről mérkőzésre 1. forduló: Pásztó–Építők KC 3–0 (játék nélkül). 2.: Építők KC–Nőtincs 0–0. 3.: Diósjenő–Építők KC 4–4. 4.: Építők KC–Szécsény 3–0. 5.: szabadnapos. 6.: Építők KC–Palotás 3–3. 7.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Építők KC 3–0. 8.: szabadnapos. 9.: Építők KC–Érsekvadkert 2–5. 10.: Berkenye–Építők KC 3–0. 11.: Építők KC–Szendehely 5–1. 12.: Unicum FC Mohora– Építők KC 5–2. 13.: Építők KC–Karancslapujtő 3–4. 14.: Héhalom–Építők KC 1–4. 15.: Építők KC–Mátraterenye 0–2. 

Gólszerzők 14 gólos: Nagy Zsolt (a bajnokság őszi gólkirálya). 5: Oláh Áron. 3: Hranek Renátó. 1: Fésűs Fábián, Gál Dénes, Harmat Krisztián, Novák János. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában