Labdarúgás

2022.01.30. 13:56

A Héhalom edzője szerint van még hová fejlődnie a csapatnak

A megyei I. osztályban a Héhalom a tizennegyedik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Farkas Ferencet kérdeztük, aki tavaly júliustól irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

A Héhalom (piros mezben) együttesére rengeteg munka vár az elkövetkező időben

Forrás: Beküldött

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 

– A egyesület vezetőségének az a törekvése, hogy fiatal, tapasztalatlan játékosaink a megyei első osztályban fejlődjenek, erősödjenek, szerezzenek rutint. Továbbá tisztességgel játsszuk végig a bajnokságot. 

– Miként értékeli az együttes szereplését? 

– Csapatom kifejezetten gyengén szerepelt az őszi szezon folyamán. Rengeteg gyermeteg hibát követtünk el minden csapatrészben, amit rutinos ellenfeleink könyörtelenül kihasználtak. Arra számítani lehetett, hogy nehéz időszak vár ránk. Hat-hét pontot így is szerezhettünk volna, de a fociban sincs ha. Van mit megtanulni, van hová fejlődni, és bízom benne, hogy szép lassan erősödünk és eredményesebbek tudunk lenni. 

Voltak-e problémák a bajnokság során? 

– A kezdeti 22-23 fős játékosállomány az őszi szezon végére lecsökkent 13-15-re. A lelkesedésünk, az edzéslátogatottságunk is hagyott kívánnivalót a végére. Remélem, a fiúk megértik, hogy csak rengeteg munkával, nagyobb akarattal és szívvel-lélekkel küzdve, egymást segítve van esélyünk az előrelépésre. 

– Kikkel volt elégedett, mely csapatrész teljesített a legjobban? 

– Nem vagyok elégedett sem a védekezésünkkel, sem a középpályán nyújtott teljesítményünkkel, elöl pedig súlytalanok vagyunk, a hat rúgott gólunk önmagáért beszél. Az egyik kapusom teljesítménye volt jónak mondható az ősz folyamán. Mellette egy eredetileg védő, de kényszerből csatárt játszó játékos volt az, aki maximálisan megoldotta a feladatát. Rajtuk kívül még egy-két játékos kisebb hibával, aránylag elfogadhatóan szerepelt. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 

– Két hölgy, Péterné Zöldi Szilvia és Farkasné Bohus Rozália segít a csapat működéséhez elengedhetetlen ügyek intézésében. Ők ketten sok terhet vesznek le a vállamról. Mlinárcsek Csaba nekem segített az edzésekben, mérkőzéseken. Végül, de nem utolsósorban Bakos József egyesületi elnök, aki minden segítséget megad a csapat működéséhez. 

– Mikor kezdték a felkészülést? 

– Január 6-án kezdtük a munkát, heti két edzés és hat edzőmérkőzés szerepel a tavaszi szezon kezdetéig a programunkban. 

A számok tükrében: 14. Héhalom 13 0 0 13 6–69 0 Mérkőzésről mérkőzésre:1. forduló: Héhalom–Érsekvadkert 0–5. 2.: Berkenye–Héhalom 3–1. 3.: Héhalom–Szendehely 1–2. 4.: Unicum FC Mohora–Héhalom 13–2. 5.: Héhalom–Karancslapujtő 0–7. 6.: Héhalom–Bánk-Dalnoki Akadémia 0–6. 7.: Mátraterenye–Héhalom 7–0. 8.: Héhalom–Pásztó 0–3. 9.: Nőtincs–Héhalom 7–0. 10.: Héhalom–Diósjenő 0–3. 11.: Szécsény–Héhalom 2–1. 12.: szabadnapos. 13.: Palotás–Héhalom 7–0. 14.: Héhalom–Építők KC 1–4. 15.: szabadnapos. Gólszerzők: 2 gólos: Sándor Kornél. 1: Hajdú András, Hajdú József, Ruska Márk László, Tasnádi Norbert.Nógrád Megyei Kupa 1. forduló: Héhalom SE–Nőtincs SE 3–2 (1–1). 2.: Berkenye–Héhalom 4–1 (4–0). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában