Labdarúgás

2022.01.12. 12:19

A Berkenye SE a kilencedik helyről folytathatja majd a tavaszi pontvadászatot

A megyei I. osztályban a Berkenye SE csapata a kilencedik helyen fejezte be a 2021–2022-es bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Rusvay Gergely játékos-edzőt kérdeztük, aki tavaly júliustól van a csapat mellett.

Balogh Tibor

A Berkenye SE (piros mezben) csapata kilencedik helyről folytathatja majd a tavaszi pontvadászatot

Forrás: NMH Archív

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– A bajnokság elején az első három hely egyikét tűztük ki célul, de ez féltávnál nyilván már nem reális. Most a cél az, hogy sok fiatalt építsünk be a csapatba és kicsit a jövőt alapozzuk meg. 

– Miként értékeli az együttes szereplését? 
– Sajnos gyenge teljesítményt nyújtott a gárda, sokszor ugyan jól játszottunk, de az eredmények elmaradtak. Túl sok döntetlenünk volt, és hazai pályán sok pontot hullajtottunk el. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Rengeteg volt. Egy alkalommal sem tudtunk ugyanabban az összeállításban szerepelni. Sok volt a hiányzó és az edzéslátogatottsággal sem voltam elégedett. Kicsit kényelmes lett a csapat az előző évadban megszerzett bajnoki cím után. Ezen változtatnunk kell a jövőben! 

– Mely játékosok nyújtottak jó teljesítményt? 
– Az idősebbek közül Greff Ádám és Farkas Péter játékával voltam elégedett, míg a fiatalok egy kicsit hullámzó teljesítményt nyújtottak. Azonban ez az egész csapatra igaz volt. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– German József klubigazgató, Debre Erzsébet egyesületi elnök, Hörnyék Károly technikai vezető, Panykó György masszőr és Rottek Péter, a csapatkapitány. Köszönet nekik. 

– Mikor kezdték a felkészülést? 
– Január 11-én kezdtük a munkát, heti két edzés és egy edzőmérkőzés szerepel a programban. Továbbá lesz egy háromnapos edzőtábor majd Diósjenőn, ahol több csapattal is játszunk felkészülési mérkőzést. 

A számok tükrében mérkőzésről mérkőzésre: Karancslapujtő–Berkenye 3–2. 2.: Berkenye–Héhalom 3–1. 3.: Mátraterenye–Berkenye 1–1. 4.: Berkenye–Pásztó 3–3. 5.: Nőtincs–Berkenye 1–3. 6.: Berkenye–Diósjenő 2–3. 7.: Szécsény–Berkenye 3–3. 8.: szabadnapos. 9.: Palotás–Berkenye 4–0. 10.: Berkenye–Építők KC 3–0. 11.: szabadnapos. 12.: Berkenye–Érsekvadkert 3–3. 13.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Berkenye 3–0. 14.: Szendehely–Berkenye 2–5. 15.: Berkenye–Unicum FC Mohora 2–3. 

Gólszerzők 6 gólos: Mátyás Péter. 5: Greff Ádám. 4: Fábri Tamás. 3: Pécsi Róbert, Rusvay Gergely. 2: Illés Tamás, Rottek Péter, 1: Dömök Enrikó, Földvári Dávid, Hesz Ferenc, Less Krisztián, Hugyecz Dávid (öngól, Szendehely). 

Nógrád Megyei Kupa 1. forduló: Berkenye–Unicum FC Mohora 6–1 (3–1). 2.: Berkenye–Héhalom 4–1 (4–0) 3.: Szécsény–Berkenye 2–2 (2–0, 2–2, 2–2) – büntetőkkel: 2–3. Döntő: Karancslapujtő–Berkenye 2–3 (0–1, 1–1, 2–2). 

Magyar Kupa, főtábla 1. forduló: Monostorpályi–Berkenye 4–2 (1–0, 2–2, 2–2).

Címkék#Berkenye SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában