atlétika

2021.12.05. 19:54

Tizenöt alkalommal teljesítette a félmaratont a 62 éves ludányhalászi atléta

A Ludányhalásziban élő Kovácsné Obrecsány Klára nem titkolja életkorát, 62 éves.

Szenográdi Ferenc

Kovácsné Obrecsány Klára a díjaival

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A fiatalos mozgását, sportos megjelenését látva jóval fiatalabbnak néz ki. Mindezt köszönheti a rendszeres sportolásnak, a futásnak. Mindig úgy érezte, hogy a futás, a sportolás szervesen hozzátartozik az életéhez, az egészséges életmódhoz. A sportolás végigkísérte eddigi életútját. Amikor férjhez ment, a sport továbbra is megmaradt az életében, annál is inkább, mert a férje kézilabdázott.

Kovácsné Obrecsány Klára a díjaival
Fotó: Sz. F. / NMH

Az unokatestvére volt az, aki rendszeresen járt versenyekre, s rábeszélte őt, hogy ott is mérettesse meg magát. Így tett, az elért sikerei tovább motiválták. Az ezredfordulót követően alapítója volt a Szécsényi Amatőr Futók Társaságának, amelynek azóta is tagja. A társakkal együtt jár a különböző versenyekre. Háromezer és ötezer méteren 23 országos szeniorbajnoki címmel rendelkezik. Az országos bajnokságon való részvétele mellett számos versenyen is képviselte egyesületét. A félmaratonit versenyszerűen 15 alkalommal teljesítette, de a maratoni távot is többször lefutotta. Ebben az évben több versenyen elindult.

– Fontos, hogy a versenyeken megmérettessem magam, jó érzéssel töltsön el, hogy ott vagyok a legjobbak között. Számomra a futás igazi értelmét a fizikai állóképességem megtartása, az egészségem karbantartása jelenti – mondta Kovácsné Obrecsány Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában