Kosárlabda

2021.12.08. 11:06

Szebb napokat látott kosarasok csapnak össze Salgótarjánban

A piros-feketéknek ugyanúgy kell készülniük a sereghajtó elleni összecsapásra is, mintha az egyik éllovassal találkoznának.

Nool

A dobogó­esélyes BKG Príma Akadémia elleni múlt szombati hazai vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hétközi mérkőzésén a tabella utolsó helyén álló Bajai Bácska FKE (14., 0-11) csapatát látja vendégül a Salgótarjáni KSE (13., 2-9) együttese. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szerdán este hat órakor kezdődő „alsóházi rangadó” felvezetésében Dániel Tamás, a megyeszékhelyiek klubmenedzsere volt segítségünkre.

– Mit várt és ehhez képest mit kapott csapatától a BKG Príma Akadémia elleni múlt hét végi mérkőzésen?
– A találkozó előtt azt gondoltam, hogy játszunk egy jót, hazai pályán megszorítjuk a második helyezettet, aztán megpróbálunk a végén egy-két ponttal nyerni. Ideális volt a heti felkészülés, teljes volt a csapat, amihez új játékosok is csatlakoztak, ezért minden okom megvolt a derűlátásra. Aztán az első negyedben el is intéztük az egészet, mert olyan hátrányba kerültünk, amely egy BKG ellen szinte behozhatatlan. Hiába váltottunk ritmust, hiába kezdtünk el komolyabban védekezni, ez csak arra volt elég, hogy partiban maradjunk, de csak tisztes távolból tudtuk üldözni a vendégeket. Egyik legfanatikusabb szurkolónk úgy fogalmazott, hogy már látszottak életjelek a csapaton, de ez még kevés volt ahhoz, hogy egy bravúrt is be tudjunk mutatni. Mert kétségtelen, hogy ezt a csapatot bárhol megverni ebben a mezőnyben bravúrnak számít, de erre csak fegyelmezett, akaratgazdag hozzáállással lett volna esélyünk. Nem voltunk sem fegyelmezettek, sőt kifejezetten irritált egy-két játékos megnyilvánulása, illetve egy unott cipészsegéd hozzáállásával tettük ugyan a dolgunkat, de az pont annyira volt elég, amit a végén az eredményjelző mutatott. Gondolom, ebből is látszik, hogy kifejezetten elégedetlen vagyok a mutatott teljesítménnyel, és ezt közöltem is a fiúkkal, mert továbbra sem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy a futottak még kategóriában vegetálunk. Amit egyébként a siker érdekében lehet tenni, azt én is, a vezetés is, a szakmai stáb is meg fogja tenni, s mindezt addig, amíg nem látjuk az eredményét.

– Hét közben újabb hazai összecsapás vár a tarjáni gárdára, szerdán a szintén szebb napokat látott sereghajtó, Baja látogat a megyeszékhelyre. Adódik a kérdés: mikor, ha nem most?
– Senkit ne tévesszen meg a Baja együttesének utolsó helyezése, illetve az, hogy még nem tudtak egyetlen meccset sem nyerni idén, mert a hagyományaikból, a múltjukból táplálkozva van jó néhány olyan játékosuk, akik képesek tréfás dolgokra. Aztán nehogy meglepődjünk. Úgyhogy ugyanúgy kell készülnünk, mintha az egyik éllovas érkezne, mert akkor van esélyünk a sikerre. Márpedig tény, ezen a mérkőzésen semmi más nem fogadható el, csak a magabiztos győzelem. Rövid időnk volt a felkészülésre, a ráhangolódásra, mert a báli szezon miatt szerdai napon kell játszanunk, amely báli szezon, mint így utólag kiderült, hirtelen el is marad. Igaz, erről már nem értesítettek minket, mert azért csak jobb lett volna szombaton játszani, de ezek szerint annyira nem vagyunk fontosak. Szombat vagy szerda most már mindegy, ezen nem múlhat a siker. Merem remélni, hogy a srácok rendezték a gondolataikat, és úgy állnak ehhez a meccshez, ahogy elvárható.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik