Atléta

2021.12.30. 14:10

Országosan is számtalanszor bizonyított a szécsényi sportoló

A pandémia az idén, mint mindenre, így a sportolók életére is hatással volt. A szécsényi 76 éves Jusztin Ferenc mindezek ellenére igen tartalmas évet mondhat magáénak.

Szenográdi Ferenc

Jusztin Ferenc már sok versenyen letette a névjegyét

Forrás: NMH | Sz. F.

Atlétika Budapesten, az Ikarus pályán megrendezett szenior atléták országos bajnokságán három bajnoki éremmel gyarapította sporttrófeáinak számát. Győzött 800, 1500 és 5000 méteren, ezzel 48 számra emelte az országos bajnokság medáljainak számát. Mindezek mellett több versenyen is rajthoz állt, s ott volt a legjobbak között. A tizenöt futamból álló országos terepfutó versenyen már a 13. futam után pontszámban olyan előnyre tett szert, hogy nem lehetett őt legyőzni. 

Ezzel, hatodik alkalommal szerezte meg az első helyezést. A 76. születésnapja alkalmából barátai és futótársai futóversennyel köszöntötték őt. Az ország különböző részén élő versenyzők jelenlétükkel megtisztelték a szenior­atlétát. Számos ismert és elismert sportolótól kapott gratulációt. Mindezek azt bizonyítják, hogy az elmúlt években elért eredményeivel beírta nevét a magyar szeniorsport világába. Elindult Budapesten a 10 km-es Vivicittá futáson, ahol elsőként ért célba. Az idén sem hagyta ki a Kékes-csúcsfutást, amelyen 24 alkalommal vett részt, és hasonlóan a hagyományokhoz korcsoportjában most is a legjobbnak bizonyult. A Népstadionban az 5000 méteres futáson is leadta a nevezését. A NATO futás első helyezettje. Úgy érezte, hogy az idén is ott a helye Salgótarjánban az október 23-i emlékfutáson, ahol korcsoportjában elsőként ért célba. Budapesten a félmaratoni futáson a második helyezést érte el. Számára ez azt tette emlékezetessé, hogy már 25. alkalommal vett rajta részt. 

Meghívást kapott Hollókőbe a sportpálya avatására. Igaz, hogy már decembert mutat a naptár, de még nem fejeződött be számára a 2021-es versenyzés. Abban bízik és reménykedik, hogy év végén ott lehet a szlovákiai versenyen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában