Sportemberek

2021.12.17. 17:20

Fontos szerepet tölt be a testmozgás a szécsényi pedagógus házaspár éltében

A szécsényi pedagógus házaspár, Vajda Andrea és Pancsovai Gergely életében a testmozgás nagyon fontos szerepet tölt be.

Szenográdi Ferenc

Pancsovai Gergely és Vajda Andrea nagyon szeret mozogni

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A feleség magyar–történelem szakos tanár, emellett 25 éve foglalkozik különféle fitneszmozgásformák oktatásával. A TF-en szerzett aerobikedzői végzettsége mellett az évek alatt sok új mozgásformát is elsajátított, rendelkezik pilates-, depwork-, spinning-, x-cot­ré­ner-vég­zett­ség­gel is. A munkahelyén is kamatoztatja ismereteit, hiszen a fitneszinstruktor-képzésben is oktat elméleti és gyakorlati tárgyakat egyaránt. Jelenleg hétfőnként Balassagyarmaton, a keddi napokon Szécsényben tart pilates- és aerobikórákat az érdeklődők számára. 

A férj matematika–testnevelés szakos tanárként közel 30 éve foglalkozik gyermekekkel, testnevelőként a legfontosabb célja, hogy megismertesse és megszerettesse a fiatalokkal a különböző mozgásformákat, a sport szeretetét. Elmondása szerint a kosárlabda áll hozzá a legközelebb, ezt több mint egy évtizedig versenyszerűen művelte, és edzősködött is. Szerinte a személyes példamutatás nagyon fontos, így válik hitelessé egy tanár, valamint a mozgás segíti a kikapcsolódásban is. Rendszeresen fut és hegyikerékpározik, de gyakran látogatja a ligetben található kondiparkot is. 

A házaspár hétvégente a terepfutásnak hódol, kedvenc futóhelyük a Szécsény határában található Fehér-hegy és környéke. Mindketten évek óta részt vesznek a Futapest versenysorozatban, ahol általában az élmezőnyben végeznek. Andrea 2020-ban összesített második helyezést ért el. Ezen kívül számos versenyen is rajthoz állnak. A futás mellett szeretnek túrázni, a hazai hegyek mellett a magas-tátrai túrákat szeretik a legjobban. Telente eljárnak síelni, az elmúlt évtizedekben bejárták a szlovák, az osztrák és az olasz síparadicsomok egy részét. A nyári utazások során pedig soha nem hagyják otthon a futó­cipőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában