Terepgokart

2021.10.15. 11:37

Hétévesen nyert bajnokságot a sóshartyáni terepgokartos

Mester Máté hét esztendős terepgokart-versenyző bajnoki címet ünnepelhetett az elmúlt héten Kecelen.

Langa Attila

Mester Máté

Forrás: Beküldött

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Kecelen a Pintér Kupa – hatodik – záró versenynapját, amelyen nógrádi érdekeltség is volt. A sóshartyáni Mester Máté hét évesen, a gyerekeknek kiírt terepgokart kategóriájában idén ötödik alkalommal indult a kupán, és végül összetett bajnoki címet is ünnepelhetett.

Mester Máté
Fotó: Beküldött

A megmérettetés mellett más versenyeken is elindult a fiatal tehetség, és ritkán talált legyőzőre az év folyamán, így a Gyorsasági Roncsderbi országos bajnokságának, gyerekeknek kiírt terepgokart kategóriájában kilenc induló közül ezüstérmes lett. A Kecelen megrendezett Pintér Kupa zárónapján a nagy sár majdnem megtréfálta a sóshartyáni kisfiút, hiszen a három futamos verseny első felvonásán szinte irányíthatatlan volt a gokartja, így a legfőbb riválisát, Csiszár Noelt intették le a végén elsőként a kockás zászlóval.

Ezt követően sokat száradt a pálya, valamint a szervezők folyamatos karbantartása is nagyban hozzájárult, hogy a második és a harmadik küzdelmeit, mondhatni rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg Mester Máté, boldoggá téve ezzel a szurkolóit, valamint csapatfőnökét és egyben édesapját, Mester Lászlót. A nógrádi fiatal ezzel bebiztosította a napi, valamint az összetett bajnoki címét, megelőzve az ezüstérmes „Kiscsiszit” és a bronzérmes Karasz Danit.

A sóshartyáni kisfiút népes szurkolótábor kísérte el a megmérettetésre, amelynek gerincét a családja adta, de a barátok is képviseltették magukat a főszponzoruk mellett.

Mátét népes szurkolótábor kísérte el a megmérettetésre
Fotó: Beküldött

A kemény és izgalmas versenyt követően hatalmas élmény volt látni, hogy amint a gyerekek kiszálltak a versenyautójukból, már indult is a beszélgetés, élménybeszámoló és a fogócska.

– A pályán ellenfelek vagyunk, így a verseny közben nincs barátság, míg ki nem szállunk a gokartból – mondta Mester Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában