nyeregben

2021.10.08. 13:51

Egykori dejtári iskolájának ajánlotta fel válogatott mezét a kerékpáros

Kevesen tudják, hogy Matuz Etelka, a nemzeti válogatott kerékpárosa Dejtáron nőtt fel.

L. J.

Matuz Etelka különleges ajándékával

Forrás: Beküldött

Bár már nem a településen él, a mai napig rendszeresen visszatér rokonaihoz és barátaihoz. A napokban igazán különleges ajándékkal lepte meg a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola tanulóit, akiknek egy kisebb motivációs beszédet is tartott.

– A magyarválogatott-mezemet ajánlottam fel az iskolámnak, azzal a céllal, hogy motiváljam az itt tanuló fiatalokat – mondta Matuz Etelka. Hozzátette: – Ehhez néhány fotót is mellékeltem, azért, hogy a diákok lássák, vidéki emberként is lehet nagy célokat kitűzni. Tudom, hogy ez sokakat elriaszt az elején, úgy, ahogy engem is. Azonban az én példám is mutatja, hogy egy kis faluból is el lehet érni nagy dolgokat.

Matuz Etelka korábban nem tartotta annyira fontosnak, hogy Dejtáron is beszámoljon elért eredményeiről. Mint mondta, ő a visszafogott emberek közé tartozik, emellett a felkészülés és a versenyek minden energiáját lefoglalták. Azonban, amikor Szarajevóban a korcsoportja megnyerésével kvalifikálta magát az október 10-én kezdődő világbajnokságra, akkor mindez megváltozott.

Matuz Etelka különleges ajándékával
Fotó: Beküldött

– Úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha tudnák, milyen nagy megtiszteltetés a számomra, hogy képviselhetem a falumat és az országomat ezen a nagy versenyen. Másrészt szerettem volna, ha osztoznak az örömömben. Örömmel töltött el, hogy ilyen nagy szeretettel fogadtak. Mindez pedig pluszmotivációt ad a versenyre – mondta a kerékpáros.

Gál Bernadett, a dejtári önkormányzat munkatársa elmondta, hogy az ajándékot bekereteztetik, és az iskolában kap majd helyet. Smitnya Sándor polgármester a település nevében emlékérmet és Dejtár feliratú zászlót adott át a sportolónak, aki utóbbit magával viszi majd a hétvégén kezdődő világbajnokságra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában