atlétika

2021.09.09. 13:36

Vb-éremmel tértek haza a salgótarjáni veterán futók

Ausztriában, a Stubai régióban fekvő Telfes településen rendezték meg az elmúlt hétvégén a szenior hegyifutó-világbajnokságot.

Bakos László

A Zenit SE küldöttsége Ausztriában (balról): Somogyi Károly, Szesztai-Szép Eszter és Telek András

Forrás: Beküldött

A távot egy 7,4 kilométeres pályán jelölték ki, ehhez társult 775 méternyi szintemelkedés, a Kreuzjoch csúcsára érkezve. A vb-n részt vettek a salgótarjáni Zenit SE futói is, a W40-es kategóriában Szesztai-Szép Eszter, míg az M55-ösök között Somogyi Károly volt érdekelt.

A W40-es nők csapatversenyében Magyarország csapata az előkelő második helyen végzett Kóródi Ágnes, Szesztai-Szép Eszter, Mayer Anett összeállításban. A férfiak M55-ös gárdája szintén kiválóan szerepelt, a Nedelka Józseffel, Somogyi Károllyal és Somogyi Gáborral felálló trió az ötödik helyen zárt.

A Zenit SE küldöttsége Ausztriában (balról): Somogyi Károly, Szesztai-Szép Eszter és Telek András
Fotó: Beküldött

A legnagyobb sikert a magyarok közül egyébként Merényi Tímea érte el, aki a W50-es kategóriában nagy fölénnyel lett világbajnok.

A verseny előtti napon nyílt terepfutó versenyeket is rendeztek, ahol a szintén zenites Telek András a 8,1 kilométeres megmérettetésen az abszolút kilencedik, és a kategória harmadik helyét szerezte meg.

A jövő hét végén a magyarok a májusról elhalasztott hegyifutó Európa-bajnokságon is elindulnak Olaszországban, ahonnan remélhetőleg szintén éremmel térhetnek majd haza.

Egyéni csúcs a ligadöntőről

Két nappal a Szuperliga-döntő előtt tudta meg, hogy indulhat a legjobbak között, mégis hatalmas egyéni csúccsal szerezte meg a nyolcadik helyet 5000 méteren Klis Krisztián, a Salgótarjáni AC futója. A Lantos Mihály pályán Serfőző Sándor tanítványa 15:16,29 perccel ért célba a pénzdíjas fináléban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában