akadályfutás

2021.09.22. 10:46

Több ezer spartanos lepi el a hétvégén Salgótarján környékét

A Spartan Race következő fordulóját Salgótarjánban rendezik meg, szeptember 25-26-án.

B.L.

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Nemrég a Palóc Roham elnevezésű csapat rendezett jótékonysági terepfutó akadályversenyt Salgótarján környékén, ami mintegy főpróbaként is szolgált a mostani eseményre, ahová több ezer indulót várnak a szervezők. Ezúttal több táv közül választhattak a nevezők.

A Spartan Beast egy félmaratoni táv legalább 30 akadállyal, amelyet úgy terveztek, hogy a futókat kimozdítsa a komfort zónából és elérjék a végső a korlátaikat. A versenyzők világszerte kiszámíthatatlan terepeken versenyeznek, miközben leküzdik az akadályokat, ezúttal sem vár rájuk könnyű feladat. A minimum 21 kilométer során minimum 30 akadály vár majd a futókra, a verseny 4 és 8 óra között teljesíthető.

A Spartan Hurricane Heat egy csapatépítő adventure-típusú kihívás. A Hurricane Heat 4, 12, vagy 24 órán keresztül tart, és nem egyetlen résztvevő győzelmével zárul. A HH a csapatmunkáról szól, a teamek együtt dolgoznak, komplex fizikai és mentális feladatokat oldanak meg – egységes kitartással, együtt legyőzve azokat. A mostani viadal távolsága nincs megadva, a futam időtartama 4 óra lesz.

A Trail10 k egy akadályok nélküli terepfutó esemény, melyet festői hegyi ösvényeken tartanak a világ minden táján, így Salgótarjánban is. A versenyzők változatos terep és talajviszonyok között küzdhetnek meg egymással, a terepfutás egyik legnagyobb pénznyereményeiért. Minimum 10 kilométer lesz a táv, a verseny akár 80 perc alatt is teljesíthető lesz. A Trail futamnál tömegrajt lesz, mindenki egy hullámban indul. A leggyorsabb 3 férfi és női futó minősül Elite -nek, a trófea mellé ők pénzdíjazást is kapnak. A Trail 10K versenyen a szintidő 4 óra.

A Spartan Sprint egy 5 kilométeres, legalább 20 akadályt tartalmazó verseny. A sztenderd távok közül ez a legrövidebb kihívás terepen. Tökéletes belépő a Spartan világába, amely kiváló az új és a visszatérő versenyzők számára egyaránt. A táv minimum 5 kilométer lesz, minimum 20 akadállyal, a verseny 40 perc és 2 óra között teljesíthető.

A Spartan KIDS versenyek mindenki számára nyitottak. Mindössze annyi feltétel van, hogy a verseny napján a futó kora 4 és 14 év között legyen, ezen belül is több korcsoportot határoztak meg. A Spartan Kids futamokon négy kategória és táv elérhető. A futamok időtartama 5 és 20 perc közötti.

A verseny egy terepfutó pálya, amely végigvezet fák és bokrok között és olyan akadályokon, melyeken mászni kell, valamint egyenetlen talajon, potenciális veszélyt jelenthetnek a rejtett gyökerek, drótok és a víz, vagy a csúszós talaj is. A nap folyamán hivatalos kihívásokon is részt lehet venni a tóstrandi versenyközpontban. A további részletek megtalálhatóak a szervezők honlapján.

Címkék#spartan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában