pálya mellett

2021.09.10. 19:50

Fontos tanácsokkal látta el a nógrádi fiatalokat az egyik legismertebb magyar focista

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programjának (FETE) tizenöt Nógrád megyei községéből több mint négyszáz fiatal érkezett a gyermek- és sportnapra, amelynek a Karancssági Sportpálya adott otthont.

Langa Attila

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A fiatalok labdarúgótornájának eredményhirdetésén, Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó adta át a megérdemelt díjakat a fiataloknak. A ünnepélyes ceremóniát követően a sportemberrel beszélgettünk, aki rendszeresen jár gyerekeknek rendezett focitornákra, és tanácsokkal látja el a jövő focistáit.

– Milyen különbségeket lát az ilyen rendezvényeken, az ön gyermekkori labdarúgásához képest?

– Meg kell mondjam, hogy olyan nagy különbség nincsen, hiszen a lelkesedés és az öröm megvan, amit ez a sportág adhat a gyerekeknek. Ebben a korban ez az elsődleges, amely megalapozza a továbbiakban például a kitartásukat. Az ilyen megmérettetésekre én is szívesen emlékszem vissza gyerekkoromból, hiszen ezek örök emlékek maradnak.

– Hogyan telnek a mindennapjai amellett, hogy az U21-es labdarúgó-válogatott edzője?

– Csinálom a feladataimat, amelyek közt többnyire a játékosaim mérkőzéseinek a megtekintése szerepel, sokszor hétköznap. Emellett természetesen a családommal is próbálok minél több időt eltölteni, valamint a beválogatásra esélyes sportolók teljesítményét is figyelemmel kísérem.

– Mondhatjuk, hogy a labdarúgás vérkeringésében erőteljesen benne maradt?

– Természetesen, hiszen ez nagyon fontos része az életemnek, és most ez a munkám is egyben. Több esetben még a fiatalok edzéseire is eljárok, így nagyban leköti a futball az időmet és az energiámat.

– Mi a leggyakoribb kérdés az ilyen rendezvényeken a gyerekek részéről, leszámítva a közös fotó elkészítését?

– Nagyon változatos kérdéseket szoktak feltenni a srácok. Többen érdeklődnek arról, hogy hogyan lehet ilyen jól focizni vagy ilyen jól rúgni a labdát. A kérdészáporkor minden esetben szánok arra időt, hogy a lehető legjobb tanácsokkal ellássam a fiatalokat, hiszen bennük van a jövő.

– Mennyire érezhető az ön számára, hogy az egyik legelismertebb magyar labdarúgó?

– Örömteli a számomra, hogy bármerre megyek, ott érezhetően nagyon szívesen látnak. Ez egy nagyon jó érzés, hogy ezen visszajelzések alapján sikerült nyomot hagynom a futballban. Az ilyen rendezvények, amikor a gyerekek között lehetek, számomra igazi felüdülés és kicsit sem megterhelő, valamint örülök neki, ha ők is örülnek a jelenlétemnek.

– Mit üzenne a nógrádi fiatal labdarúgóknak?

– Örömmel csinálják azt, amit csinálnak, mert akkor lesz meg bennük a megfelelő szorgalom és a kitartás. Azt viszont mindig vegyék figyelembe, hogy ez egy csapatsport, amelyben közösen kell eredményesnek lenni, egymást segítve, igazi csapatként.

A karancssági labdarúgótornán megjelent gyerekek láthatóan nagyon élvezték az egész napos megmérettetést, és elmondásuk alapján már most nagyon várják a következőt. Az eredményhirdetést követően többen „megrohamozták” Gera Zoltánt, és aláírást, valamint közös fotót kértek tőle emlékül, amelynek az U21-es válogatott edzője minden esetben eleget is tett a fiatalok nagy-nagy örömére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában