atlétika

2021.09.22. 11:26

A hegyifutó Eb-ről is éremmel tértek haza a nógrádi szeniorok

Az olaszországi Valtramontina régióban nógrádi futók részvételével rendezték meg a szeniorok hegyifutó Európa-bajnokságát.

B.L.

A magyar delegáció a két salgótarjánival

Forrás: Beküldött

Az összesen öt emelkedővel tarkított, ötszáz méternyi szintemelkedéssel megspékelt 9,4 kilométeres pálya kemény erőpróbára kényszerítette az indulókat. A mezőnyben ott voltak a magyar csapatban a salgótarjáni Zenit SE futói is.

Szesztai-Szép Eszter a csapatverseny W40-es női kategóriájában a világbajnoki ezüst után ismét a dobogó második fokára állhatott Kóródi Ágnessel és Mayer Anettel egyetemben.

A férfiak M55-ös kategóriájában a Zenit vezetője, Telek András a dobogó harmadik fokára állhatott Nedelka Józseffel és Somogyi Gáborral együtt.

A magyar delegáció a két salgótarjánival
Fotó: Beküldött

A magyarok közül Merényi Tímea a vébé arany után ismét nyerni tudott a W50-es hölgyenél, és az M40-es fiúk csapatversenyében is a bronz jutott a magyaroknak. Érdekesség, hogy a Szlovéniában élő Kereki Roberta magyar színekben a 43 kilométeres terepversenyen a W50-es kategóriában bronzérmes lett, a magyar csapat nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában