cselgáncs

2021.08.04. 20:04

Az egész országban egyedülálló a salgótarjáni edzőtábor

Több mint háromszáz cselgáncsozó érkezett a héten a hagyományos nemzetközi edzőtáborba, második éve a városi sportcsarnokban készülnek a fiatalok.

B.L.

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

Elképesztő fegyelem és rend fogadja a héten a nógrádi megyeszékhely sportcsarnokába látogatókat. A több mint ezer négyzetméternyi tataminon háromszáztíz cselgáncsozó gyakorol, de hangjukat se hallani, mintha üres lenne a terem. A csapatok edzőinek (közülük többen is jártak ötkarikás játékokon) elég a vezényszavakat elmondani, és mindenki tudja, hogy mi a dolga.

Megyeri László immáron 26. alkalommal szervezte meg a hagyományos tábort, és ez a második év, hogy a Madách Imre Gimnázium tornaterme helyett a sportcsarnok a közös munka székhelye. Szükség is van a nagy térre a hatalmas létszám miatt, hiszen nagyon sokan kihasználják a táborozás lehetőségét. A magyar csoportokon, korosztályos válogatottakon kívül cseh, szlovák, angol, osztrák és német judokák is a nógrádi megyeszékhelyen készülnek a következő megmérettetésekre. A házigazda Görbeország TE cselgáncs szakosztályának tíz versenyzője is ott gyakorol a napi két edzésen, és készül az őszi országos bajnokságokra. Természetesen egy ekkora eseményen fokozottan oda kell figyelni a járványügyi előírásokra is.

Alacsonyabb létszámú összetartásokat máshol is rendeznek az országban, de a salgótarjáninak nincs párja, már pusztán a hatalmas szőnyegfelület is egyedülálló. A küzdelmi jellegű táborban különböző súlycsoportú fiúk és lányok gyakorolnak, a legkisebbektől a tapasztaltabbakig széles a skála, így mindenki találhat magának új ellenfelet, akin ki tudja próbálni az edzéseken tanultakat.

- Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy egyre többen fogadják el a meghívásunkat, ez motivál a szervezésben. Persze az én tanítványaim is rengeteget tudnak fejlődni ezekben a napokban – mondta két feladat között Megyeri László.

Megyeri László és Hajtós Bertalan
Fotó: H.M. / NMH

A péntekig tartó összetartást idén is az ötszörös magyar bajnok, háromszoros olimpikon (Barcelonában ezüstérmes), kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan vezeti. A táborvezető nagyon szereti a nógrádi megyeszékhelyet, mert csodálatos környezetben fekszik, így mindig örömmel érkezik ide.

- Meglepődtem, hogy ilyen sokan jöttek idén, azt hittem, hogy a koronavírus-járvány visszaveti majd a jelentkezést. Ha így haladunk, hamarosan a négyszáz fős létszámot is megcélozhatjuk. Ez egy jó visszajelzés nekünk, hiszen szeretnek ide jönni a csapatok, és korosztályos világversenyekre is itt készülnek fel. Bízunk benne, hogy jövőre még többen használják majd ki ezt a kiváló lehetőséget a fejlődésre – mondta Hajtós Bertalan, aki azt az ötletet is feldobta kollégájának, hogy jövőre akár két turnust is meghirdethetnének, hiszen igény nagy valószínűséggel lenne rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában