Labdarúgás

2021.07.10. 17:41

Régi álma vált valóra a helyieknek: műfüves sportpályával gazdagodott Hollókő

Sportnappal egybekötött pályaavató ünnepséget tartottak szombaton, Hollókőn. Mintegy huszonnégymillió forintból valósult meg az iskola középső udvarán lévő pálya teljes felújítása, illetve egy műfüves sportpályát is kialakítottak, amely világítással is rendelkezik.

G. K.

Hollókő műfüves

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

– Sikeres pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz, az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. Bízunk abban, hogy ez a korszerű beruházás egyaránt hozzájárul a gyermekek és a felnőttek sportolási lehetőségeihez, a falukép javításához – mondta el portálunknak Szabó Csaba.

A polgármester hozzátette: ezen kívül a Szlovákiában található, Bátka településsel együtt egy közös pályázatot is beadtak egy-egy sportnap, illetve egy-egy kulturális rendezvény megtartása. Az előbbit a pályaavatással kötötték össze, míg a másik programot július 18-án, vasárnap rendezik meg. Ezeken az eseményeken természetesen a bátkaiak is képviseltetik magukat.

Szabó Csaba az átadón kiemelte: nehéz volt Hollókőben sportpályát kialakítani, ugyanis nincs lapos terület, de végül az iskola középső udvarára esett a választás.

– Már öt éve gondolkodunk abban, hogy a mi kis falunknak is szüksége lenne egy korszerű sportpályára. A Magyar Labdarúgó Szövetség programjai által több esztendőn keresztül próbáltunk az ehhez szükséges összegre szert tenni, azonban nem jártunk sikerrel. Aztán láttuk a Belügyminisztérium kiírását, amelynek köszönhetően mintegy 16 millió forintot nyertünk erre a célra. Mivel a koronavírus-járvány ideje alatt több bevételtől is elestünk, ezért sokszor összeültünk, hogy mi is legyen ezzel a beruházással, hiszen az egyharmad részét az önkormányzatnak kell állni, ami több mint 8 millió forint. Végül úgy döntöttünk, mindenképp megvalósítjuk ezen álmunkat is, hiszen ez egy soha vissza nem térő lehetőség a község számára – emelte ki a polgármester.

Kifejtette továbbá: ilyen szép pályához öltöző is dukálna, ezért a faluvezető megkérte a jelenlévő országgyűlési képviselőket, hogy a lehetőségekhez mérten ezt az elképzelésüket is támogassák. Amennyiben a turizmusból lesz annyi bevétele a településnek, akkor egy kondiparkot is ki szeretnének építeni a közelben.

Ezen szavak elhangzása után Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő ígéretet tett arra, hogy a fentiekben elhangzott kérést is teljesíteni fogják.

– Örülök annak, hogy elkészült ez a pálya. Néhány évvel ezelőtt ugyanis olyan helyzetben volt Hollókő, hogy döntést kellett hozni, engedi-e a fejlődést, és partner lesz-e abban, hogy a községben megépüljön egy európai színvonalú szálloda. Ez azóta meg is történt, de akkor a sportpályát be kellett áldozni. Azonban Hollókő egy olyan falu, ahol a helyiek nemcsak nézni, hanem űzni is szeretik a sportot. Ez a beruházás a turizmus szempontjából is fontos, hiszen, akik hosszabb időt töltenek el a községben, azoknak is lehetősége nyílik arra, hogy ilyen formában is sportoljanak, kikapcsolódjanak. Bízunk benne, hogy az a fejlődési irány, ami az elmúlt években jellemezte a települést, továbbra is rendületlen lesz. A jövőben is számíthat ránk a helyi közösség – hangsúlyozta Becsó Zsolt.

Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője gratulált az elkészült „gyöngyszemhez”, majd visszatekintett azokra az időkre, amikor a magyar falvak, a vidék kicsit magára volt hagyva, háttérbe szorult a nagyvárosokhoz képest. Ezt követően pedig örömét fejezte ki, hogy az elmúlt 8-10 évben tudtak ezen változtatni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak, a Magyar Falu Programnak, vagy jelen esetben egy belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően. Folyamatosan épülhetnek, szépülhetnek a nógrádi falvak is.

– Folytassuk közösen a megkezdett munkát és mindazt, amit megálmodott a helyi közösség, valósítsuk is meg – kérte a honatya.

Végezetül pedig Hencz Péter, Bátka polgármestere gratulált a helyi polgármesternek és az országgyűlési képviselőknek a sportpálya létrejöttéhez, majd meghívta a jelenlévőket és a hollókőiket is az általuk szervezett sportnapra és a kulturális eseményre is, amelyet augusztus 17-én, illetve 21-én tartanak majd meg Bátkán.

Az ünnepélyes szalagátvágás után Urus Attila megáldotta az új létesítményt, a nap hátralévő részében pedig a sporteseményeké volt a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában