ökölvívás

2021.07.28. 11:05

Pofonoktól lesz hangos szombaton Salgótarján belvárosa

Pár év kihagyást követően szombaton ismét Botos Boksz Gálát rendeznek a nógrádi megyeszékhely Fő terén, sorrendben a tizediket.

B.L.

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

A szabadtéri gála névadói ki mások is lehettek volna, mint az SBTC-családhoz tartozó Botosék, András kétszer szerepelt olimpián, Münchenben bronzérmet szerzett, Montrealban a magyarok legjobbjaként ötödik lett. Ma már unokaöccsével, a hétszeres magyar bajnok Tiborral edzőként adják tovább tapasztalataikat, utóbbi a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) trénereként.

Az eddigi utolsó bokszgálát 2017-ben rendezték meg, akkor 27 összecsapás szórakoztatta a szakértő közönséget. Most szombaton 15 órakor kezdődnek az összecsapások a Fő téren felállított szorítóban, a nevezéseket követően összesen 18 párosítást alakítottak ki a szervezők a különböző korcsoportokban. Nemzetközi rangot szlovák, román és svéd bunyósok adnak majd a jubileumi gálának, de többek között Egerből, Miskolcról, Ózdról és a Madárfészek akadémiáról is érkeznek majd Salgótarjánba.

A Botos Tibor vezette SBSE előreláthatólag négy ökölvívót is szorítóba küld a nap során, szóval a látványos összecsapások között hazaiaknak is szoríthatunk majd. A fiatalok már az egész héten gőzerővel készültek a gálára a klub nemrég átadott boksztermében. Nagy lehetőség lesz ez a bunyósoknak, hiszen családjuk, ismerőseik előtt kell majd bizonyítaniuk a rangos ellenfelekkel szemben.

A programot a nógrádi származású énekesnő, Radics Gigi előadása színesíti majd 16 órától, de az ökölvívás nagy alakjai is várhatóan el fognak látogatni a rendezvényre, amelyet többek között a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. is támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában