eb2020

2021.07.01. 09:27

Isten nem ver szivárványszínű bottal

Megérdemelték a hollandok, hogy világ csúfjára kiessenek az Eb-ről, s megszégyenülten kullogjanak haza Budapestről a csehektől kapott pofon után, mivel gyalázatosan viselkedtek hazánkban.

B. R.

Az oranje-focistákra is átterjedt ugyanis az a gyűlölethullám, amelyet Rutte nevű miniszterelnökük indított, amikor azt szövegelte: „a magyarokat térdre kell kényszeríteni”.

Így a holland gárda Wijnaldum nevű kapitánya is ahelyett, hogy csapata nyolcaddöntőjére készült volna, politikai hab­latyba fogott: a magyarok elleni tiltakozásul szivárvány karszalagban játszik, s ha meccs közben kirekesztő bekiabálást hall, levonul a pályáról.

A találkozón aztán a hollandokon látszott is, hogy fejben nem a pesti gyepen vannak, mert a 90-valahány perc alatt egyet se lőttek kapura.

A gyengélkedésben Wij­naldum járt az élen, aki foci helyett talán tényleg a fülét hegyezte, mert egész meccsen nem csinált semmit. Rasszista bekiabálás nélkül is nyugodtan lejöhetett volna a pályáról, mert csapata vele is, nélküle is kikapott volna.

Úgyhogy: suszter maradjon a – facipőnél!

No, de „ugorgyunk”: lássuk, mit alkottak csoportellenfeleink! Az Eb-címvédő portugálok csaknem végigaludták a meccset a belgák ellen, s mire felocsúdtak, már a „félisten” Ronaldo sem tudta kihúzni őket a slamasztikából (0–1), így miután latin temperamentummal kidühöngte magát, lógó orral ment haza a többiekkel.

A világbajnok franciák viszont saját magukat verték ki, amikor már 3–1-re vezettek a svájciak ellen, de a már túlzottan gólra áhítozó Mbappé önzősködni kezdett, míg a többiek – a sima siker hitében – nagyképűre vették a tempót. Ám ez végzetesen visszaütött – ki más, mint Mbappé rossz 11-ese miatt.

Végül a németek kapták meg a magukét, akik a magyarok elleni müncheni gyalázat – Himnuszunk kifütyülése és a szivárványzászlós futballhuligán pályára „keveredése” – után még kínkeservvel megúszták a bukást. Ám Londonban – kis germanizmussal – már ki lettek „Lőw-e”! Az angolok a labdát kétszer is kapuba küzdték Neuer szivárványos karszalagja alatt – mi pedig a germánokéhoz hasonló sportszerűtlenséggel azt mondhatjuk: Isten nem ver bottal...

Ám mégse túlozzuk el az örömködést, mert még kiderül: a mi halálcsoportnak hívott négyesünk volt – a leggyengébb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában