JÓ TANULÓ, JÓ SPORTOLÓ

2021.06.03. 19:43

Szűk körben díjazták Salgótarján Jó tanuló, jó sportoló fiataljait

Eredetileg januárban hirdették ki a díjazottakat, a koronavírus-járvány miatt mégiscsak csütörtök délután vehették át jutalmukat a 2019/2020-as tanév Jó tanuló, jó sportolói.

B.L.

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Bár már januárban – a szokásos időpontban – közzétették azok listáját, akik a 2019/2020-as tanévben kiérdemelték a Jó tanuló, jó sportoló elismerést, a járványügyi helyzet alakulása június elejére tette lehetővé a díjak kiosztását, sorrendben a harmincnyolcadikat. Csütörtökön a József Attila Művelődési Központban, szűk körben tartották meg az ünnepséget, ahová a csonka szezon sportolóit, valamint felkészítőiket várták.

Annak ellenére, hogy a tanévben a koronavírus-járvány miatt kevés diákolimpiai döntőt, illetve bajnokságot rendeztek, így is születtek kimagasló salgótarjáni eredmények. A díjat azok érdemelték ki, akik az iskolapadban és a sportpályán is maradandót alkottak.

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd Dániel Zoltán köszöntötte a díjazottakat. Salgótarján alpolgármestere szerint a megjelentek napról napra kimagasló munkát végeznek, és bebizonyították, hogy igenis összeegyeztethető egymással a tanulás és a sport. A diákok dicsőséget szereztek Salgótarjánnak, nem egyszerű feladat mindenhol helytállni, de példaként szolgálhatnak társaiknak.

Ezt követően a 21 tanulót egyesével szólították a színpadra, akik eredményeik felsorolása közepette átvehették jól megérdemelt jutalmaikat. Huszonötödik alkalommal díjazták az utánpótlássportban tevékenykedő edzők, testnevelők munkáit is, ezúttal öt felkészítőnek köszönték meg a munkáját.

A Szózatot követően a közös fényképek készítése zárta a programot.

A díjazott diákok

Beszterce-lakótelepi tagiskola: Péter Nándor (kerékpár).

Kodály Zoltán tagiskola: Kasza Luca (atlétika), Kiss Dalma (atlétika), Tóth Luca Sarolta (atlétika).

SÁI Székhelyintézmény: Balogh Bertold (cselgáncs, sakk), Hegedűs Flóra (biatlon, atlétika), Tóth Barbara (triatlon, duatlon), Vági Dániel István (atlétika).

Bolyai János Gimnázium: Bali Sára (duatlon, atlétika, kerékpár), Bozó Fanni Bianka (strandkézilabda), Hajósi Ferenc (atlétika), Herencsényi Róza (duatlon), Laczkó Rozina Luca (triatlon, atlétika), Mag Fruzsina (tájékozódási futás, atlétika), Mag Viktória (tájékozódási futás, atlétika), Majcher Emese (vívás), Nagy Boldizsár (atlétika), Nagy Szilvia (tájékozódási futás), Szanyi Szabolcs (atlétika).

Madách Imre Gimnázium: Kiss Dominika (atlétika, úszás).

Stromfeld Aurél szakközépiskola: Szentgyörgyi Gábor (cselgáncs).

Felkészítő tanárok, edzők: Czene Éva (testnevelő), Kalmár Ibolya (testnevelő), Kovács Dénes (kosárlabdautánpótlás-edző), Megyeri László (cselgáncsutánpótlás-edző), Sebestyén Szilárd (labdarúgásutánpótlás-edző).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában