Labdarúgás

2021.06.27. 15:04

Nagy csatában győztek: a Berkenye SE nyerte a megyei kupadöntőt

Szombaton délután rendezték meg a Megyei Kupa döntőjét és a bronzmérkőzését Mohorán. A két finalista csapat már biztosan a Magyar Kupa országos főtáblájára jutott, akikhez csatlakozott a harmadik helyet magabiztosan megszerző Érsekvadkert együttese is.

L. A.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Megyei Kupa, döntő

Karancslapujtő KSE – Berkenye SE 1–1 (0–1) hu.: 2–3

Mohora, 250 néző.Vezette: Urbán V. (Chikán P., Béres K.)

Karancslapujtő: Paris – Zsély D., Zsély B., Pingiczer, Ajtai, Czigler (Baranyi, 46.), Romhányi, Cseh, Lavrik (Bodor, 103.), Oláh (Banka D., 58.), Pál. Játékos-edző: Romhányi Tamás.

Berkenye: Debre – Rácz (Bogdán, 78.), Mohácsi (Schlenk, 96.), Bábik, Less, Kántor, Illés, Rottek, Mátyás (Balázs, 120.), Dömök (Fábri, 70.), Balga. Edző: Mohácsi László.

Gl.: Ajtai (47.), Bogdán (öngól, 105.), ill. Dömök (2.), Balga (98.), Mátyás (112.). Sárga lap: Zsély D., Lavrik, Pingiczer, Ajtai, Banka D., ill. Illés, Rottek. Jók: mindenki, ill. mindenki.

Szombaton délután, egy igazán jól előkészített pályán mérkőzhettek meg egymással a csapatok Mohorán. A Karancslapujtő játékosait hideg zuhanyként érthette e rekkenő hőségben a második percben bekapott gól, amikor – a mérkőzés egyik legjobbja – Mátyás futott el a jobb szélen, és parádésan tekert középre, ahol Dömök érkezett és futtából a kapuba rúgta a vezető találatot. Ezt követően ébredeztek a karancslapujtőiek, de a szünetig már nem változott az eredmény. A második játékrészben jól kezdett Romhányi Tamás csapata, és most ők szereztek két perc elteltével gólt Ajtai bombája révén, amelynek köszönhetően döntetlenre módosult az állás. Komoly védést kellett ezt követően még bemutatnia a hálóőröknek, de újabb gól már nem született a rendes játékidőben, így a döntő versenykiírásának értelmében, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Nyolc perc elteltével ismét a Berkenye szerezte meg a vezetést Balga góljával, amelyre hét perccel később ismét érkezett a válasz, de most nem lapujtői lábról került a berkenyei hálóba a labda, hanem Bogdánon változtatott irányt egy távoli lövés. Ekkor mindenki arra gondolt, jöhetnek majd a büntetők, de ezt a vendégként jegyzett Berkenye nem így gondolta, és a 112. percben Mátyás Péter góljával bebiztosították a Megyei Kupa megszerzését.

Mohácsi László, a Berkenye SE edzője két trófea után egy harmadikat is magasba emelhetett
Fotó: NMH/L. B.

Mohácsi László, a Berkenye SE edzője mint ismert, távozik a csapatéléről, és ez egy nagyon szép búcsú lehet a számára. A tréner idén megnyerte a megyei I. osztály bajnokságát a csapatával, míg játékosként is bajnoki címet ünnepelhetett egy osztállyal lejjebb a Szügy gárdájának játékosaként. Most pedig a Megyei Kupát is elhódította, így triplázott ebben az évben, amihez rengetegen gratuláltak neki, köztük a portálunk is kifejezte elismerését a sportember felé.

A Megyei Kupát és az érmeket Schuchmann Attila, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóságának az igazgatója adta át a csapatoknak.

Romhányi Tamás: – Egy vérbeli kupadöntőt játszottunk a bajnokkal. Sajnos nem mi nyertünk, de minden tiszteletem a játékosaimnak, hiszen óriásit küzdöttek és minden bele adtak. Nagyon büszke vagyok rájuk. Kétszer is egyenlítettünk, egyszer a rendes játékidőben, másodszor pedig a hosszabbításban. Ez sem volt elég, de szomorkodásra semmi okunk. Az első számú célunkat, hogy a főtáblára kerüljünk, azt teljesítettük, amihez gratulálok a csapatnak, a vezetőknek és az egész klubnak. Gratulálok a Berkenyének is ehhez a fantasztikus évhez, ugyanis minden sikerült nekik megnyerni. Beérett Moha mester és Germán Józsi bácsi munkája. Laci már évek óta az egyik legfelkészültebb és legjobb edzője a mezőnynek, parádésan zárta berkenyei munkásságát. Végül köszönjük a szövetségnek és a mohorai vezetőknek a remek szervezést. Elég hosszú és eseménydús volt ez a szezon, így most mindenkinek jó pihenést kívánok.

Mohácsi László: – Nagyszerű helyszínen megrendezett, igazán a végletekig kiélezett kupacsatát vívtunk. A nagy meleg ellenére is jó iramú mérkőzést játszottunk. A csapat ismét vevő volt az elképzelésemre, és jól reagált a mérkőzés közbeni változtatásomra. Köszönet érte! Remélem nem haragszanak meg a lapujtői sportbarátaink, ha azt mondom, hogy a hosszabbításban kiérdemeltük a kupát. Gratulálok a csapatomnak! Köszönök mindent az egyesület vezetésének, a segítőinknek, a szurkolóinknak, az értünk szorítóknak, a szeretteinknek és a csapat minden egyes tagjának. Hálát adok a sorsnak, hogy a Berkenye edzője lehettem!

Bronzmérkőzés

Érsekvadkert SE – Szécsényi VSE 5–0 (1–0)

Mohora, 150 néző. Vezette: Kis Zs. (Tősér D., Elischer M.)

Érsekvadkert: Deme – Varga M., Balga L., Balga K. (Varga F., 70.), Szenográdi, Keresztes (Balla, 75.), Fábián L. (Bozsó, 46.), Dávid, Szabó, Terenyei (Benyó, 42.), Pistyúr. Játékos-edző: Szenográdi Péter.

Szécsény: Csampa – Farkas (Langa, 65.), Molnár (Gyenes, 65.), Csuka, Velki (Kómár, 46.), Csizmadia, Bene, Szekeres, Fábián R. (Pityi, 46.), Kovács, Rónai (Lőrik, 46.). Edző: Kelecsényi Gábor.

Gl.: Pistyúr (54., 88.), Terenyei (16.), Benyó (55.), Varga M. (75.). Sárga lap: Keresztes, Varga F., ill. Molnár.

Szenográdi Péter: – Remek körülmények között játszhattuk ezt a mérkőzést. Azt gondolom, hogy a két fiatal csapat bármelyike megérdemelte volna, hogy az országos főtáblára kerüljön. A számok nem hazudnak, így mi vagyunk a két legfiatalabb átlagéletkorú együttes a megyei I. osztályban, hiszen mi fordítjuk a legnagyobb figyelmet az utánpótlásra. Ez a mai mérkőzés most nekünk sikerült jobban, de le a kalappal a szécsényi csapat előtt, hiszen főképp az első félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ha a második játékrészre el is fáradtak. Gratulálok a csapatomnak, akik ma tényleg kivitték a szivüket a pályára és ennek meg is lett az eredménye, valamint a Szécsénynek további sok sikert kívánok!

Kelecsényi Gábor: – Nagyon csalódott vagyok, mert a korábbi kupamérkőzéseken nem ezt a teljesítményt nyújtottuk, ma messze elmaradtunk az ott mutatott játékunktól. Gratulálok a vadkertieknek, és jobbulást kívánunk a megsérült játékosuknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában