eb2020

2021.06.16. 20:16

Kóbor angyalok

Pontosan láttam előre mindent, és magukra vessenek, akik nem hallgattak rám!

B. R.

Budapest, 2021. június 15. A magyar csapat tagjai a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkõzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédõ portugál csapattól. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Jelen esetben a magyar labdarúgó-válogatott járt így, amely az Európa-bajnoki bemutatkozó mérkőzésén 3–0-s vereséget szenvedett a portugáloktól.

A meccs előtt ugyanis megjövendöltem, hogy az erős ellenféllel szemben Rossi maestro a hagyományos olasz játékmódhoz, a catenaccióhoz fog visszanyúlni. Azt is megjósoltam – a honi foci gyászos eseteit idézve –, hogy a mieink, ha betonvédekezést akarnak játszani, akkor kikapnak!

A bekkelés nem a magyarok játéka! A védőink nem képesek kilencven percig nagy nyomás alatt, hibátlanul visszaverni a rohamokat. Mi nem vagyunk taljánok: kihagy a figyelem, meginog a láb, „eltolódunk” – jön a hiba. Jött is, sajnos…

Bárcsak ne most bizonyultam volna ilyen jó jósnak, hanem az év másik 364 napján, amikor a fülledt fogadóirodában próbálom pénzzé tenni – egyébként kétesnek tartott – futballtudományomat!

Akkor, ha papírformára játszom, jönnek a meglepetések; ha meglepetésekre „utazom”, érvényesül a papírforma – és a szerencsejáték-szervező dörzsöli a markát. Ezért már mind kevesebbet tippmixelek, csak a hecc kedvéért, fillérekből, amelyek jönnek-mennek.

Ám nem minden (fele)barátom van így. Sokan teszik meg a tétjeiket óriási szenvedéllyel. Így volt ez a várva várt Eb-bemutatkozásunk előtt is!

A baráti traccsolások során elképedve hallottam, milyen sokan fogadnak a magyarok vereségére. Ezt itt-ott szóvá is tettem, hisz alapelvem: a mieink ellen nem fogadok.

Szóba hoztam, milyen rosszízű volt nemrégiben, amikor, a szófiai, belgrádi és moszkvai derbi után kórusban szidták a magyarokat – mert a srácok nem kaptak ki!

De beszélhettem a falnak is! Hiába habogtam újmódi prófétaként, hogy az így szerzett „júdáspénzt” a jó Isten előbb-utóbb kamatostul visszaveszi, csak legyintettek: lárifári. „Az üzletet ne keverjem össze az érzelmekkel!”

S ezek nyomán újból kirajzolódott előttem: az élet más területein is gyakran vesztes szűkebb pátriánkban – talán a sok-sok csalódás miatt – milyen borúlátóak az emberek.

Rengeteg a „kóbor angyal”, akik – a Piramis együttes legendás slágere nyomán – azt vallják: „csak akkor nyerhetsz, ha magad ellen fogadsz”!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában