sajtótájékoztató

2021.06.03. 18:30

Hétvégén újra dübörögnek a raliautók – itt vannak a részletek a Salgó Rally tájékoztatójáról

Pénteken és szombaton rendezik a Salgó Rally gyorsasági szakaszait, a versenyt megelőző este a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban tartották a programot felvezető sajtótájékoztatót.

K. I.

Ülési sorrend balról jobbra: Kurtos Róbert, rallyversenyző Berényi Ákos, MNASZ Rally Szakágvezető Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Adamovits Márk, főszervező Hadik András, rallyversenyző Bacsa Tamás, rallyversenyző

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Salgótarján polgármestere örömét fejezte ki, hogy ha a koronavírus-járvány következtében nem is nyitó futamként, de idén is sor kerülhet a Salgó-ralira. Fekete Zsolt licenccel rendelkező versenyző, de ezúttal – ízületi problémái miatt – nem lesz ott a navigátorülésben.

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szakágvezetője megköszönte, hogy Salgótarján ismét befogadta a rali-társadalmat. Megfogalmazása szerint itt szeretettel fogadják a versenyzőket és a nézőket, ezáltal pedig a sportágnak is fontos a környék, mely egy „olyan régió, ahol szeretik és támogatják is a ralit”.

Ülési sorrend balról jobbra:
Kurtos Róbert, rallyversenyző
Berényi Ákos, MNASZ Rally Szakágvezető
Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere
Adamovits Márk, főszervező
Hadik András, rallyversenyző
Bacsa Tamás, rallyversenyző
Fotó: H. M. / NMH

Az összetettet vezető pilóta a „mindig változó körülmények” tükrében arról beszélt, próbálják kiegyensúlyozott formájukat hozni a Salgó-ralin is. Hadik András kérdésre kiemelte: bár két futam után magabiztosan vezetnek, messze nincs még itt az ideje a számolgatásnak. Egyértelmű céljuk a lehető legjobb eredmény elérése, majd az utolsó verseny előtt lehet nézegetni a bajnokság állását.

Adamovits Márk főszervező visszatekintésében elmondta: a boldogkőváraljai nyitó futamon még nem lehettek ott a nézők, Ózd és Eger környékén védettségi igazolvánnyal erre már lehetőség volt. A Salgó Rally esetében immáron nem szükséges védettségi igazolvány sem, a megfelelő távolságtartást azonban be fogják tartatni a nézőkkel – tette hozzá

A főszervező ismertetése szerint a salgótarjáni szervizpark ingyenesen bejárható lesz az érdeklődők számára pénteken és szombaton. Adamovits Márk portálunk kérdésére elmondta: a mátrai gyorsaságinak most más az útvonala, mint tavaly volt, nézők elől elzárt gyorsasági így idén nincs a programban, néhány lokális, 30-40 méteres szakasz kivételével, amit a helyszínen a rendezők jelezni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában