könyv

2021.06.04. 11:23

Emlékkönyv is tiszteleg majd a Sese jubileuma előtt

2021. április 23-án ünnepelték az egykori egyesületi tagok a Salgótarjáni Sport Egylet megalakulásának 120. évfordulóját. E napon a Nógrád Megyei Hírlapban egész oldalas emlékező cikk jelent meg az egykori acélgyári klubról.

A kuratórium tagjai a napokban első alkalommal jöttek össze a salgótarjáni sportcsarnok egyik irodájában

Az SKSE Öregfiúk Egyesület határozott célja, hogy méltó emléket állítson a patinás múltú kék-fehér sportklubnak. Az egyesület olyan emlékkönyv kiadását határozta el, amelyben felelevenítik a 120 év történetét írásban és képekben. Az Öregfiúk számtalan régi dokumentummal és fényképpel rendelkeznek, amelyekből bőven lehetőség nyílik válogatni a kiadványba.

A további írásos és tárgyi emlékek beszerzése érdekében felkeresik a még élő egykori sportolókat és vezetőket. Az egyesület vezetősége úgy határozott, hogy az emlékkönyv elkészítéséhez kuratóriumot alakít. A testület feladata, hogy összeállítsa és végső formátumba rendezze az emlékkönyvet.

Számítanak az egykori sportolók és sportbarátok segítségére is. Arra kérnek mindenkit: akinek birtokában van olyan dokumentum, fénykép, relikvia, amelyet megosztana a nagy nyilvánossággal, keresse fel az egyesület vezetését, és juttassa el hozzájuk a féltve őrzött kincseit. A munka végeztével mindenkinek visszajuttatják a tárgyait!

A kuratórium tagjai: Ajkler Zita olimpikon atléta, Balás Róbert újságíró, Balogh Tibor újságíró, Czene Gyula nyugalmazott iskolaigazgató, a Petőfi DSE elnöke, Czékmán József, a kuratórium pénzügyi felelőse, Herbst Rudolf fotóművész, Horváth Gyula labdarúgóedző, Hrabecz Gyula országos bajnok és válogatott síelő, Kadlót Zoltán országos bajnok atléta, Lakatos József korábbi labdarúgó-szakosztályvezető, Németh Csaba, az egyesület alelnöke, Plachy Péter egykori kosárlabdázó, Sisa Tibor labdarúgó-mesteredző és Szikora György, az egyesület elnöke.

A kuratórium tagjai a napokban első alkalommal jöttek össze a salgótarjáni sportcsarnok egyik irodájában

A jubileum alkalmából az egyesület támogatói köre emléklapot bocsát ki, amelyet minden olyan személynek, cégnek, vállalkozásnak, intézménynek átadnak, akik valamilyen formában, anyagiakban hozzájárul a könyv kiadásához. Ezt az emléklapot az érintettek a támogatói juttatás ellenében átvehetik Németh Csabától a városi sportcsarnokban.

A kuratórium elérhetősége telefonon: Szikora György: 20/211-2095, Németh Csaba: 30/549-4132. E-mail: [email protected]. Számlaszám, ahol a névvel ellátott utalásokat elkülönítetten gyűjtik: K&H Bank 10400786-50515550-55531007.

Címkék#Sese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában