Kézilabda

2021.05.23. 07:00

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Balassagyarmati Kábel SE

A férfi NB I/B. Keleti csoportjában a Kábel SE a Vecsés csapatát látja vendégül.

NMH-összeállítás

A Balassagyarmati Kábel SE (pirosban) a két pontért lép pályára

Forrás: NMH/Archív

Fotó: H. Cs.

NB I/B. Keleti csoport, férfiak, 22. forduló

Balassagyarmati Kábel SE (10.) – Vecsési SE (11.)

Még mindig maradt esélye arra a balassagyarmati kézilabdázóknak, hogy biztosan benn maradjanak a másodosztály mezőnyében. A Hatvan ugyanis hétközi mérkőzésen legyőzte a vecsésieket, így a kiesés ellen küzdő két, vasárnap összecsapó vetélytárs között megmaradt az előny az Ipoly-partiak javára, és ha utolsó bajnoki mérkőzésüket megnyerik, már csak azért kell izgulniuk, hogy a dobogóhelyezésre hajtó szegedi utánpótlásgárda hazai pályán legyőzze a nógrádiak előtt két ponttal álló Lajosmizsét. Mivel őket a gyarmatiak ősszel 12 góllal múlták felül, a szabályok szerint az egymás közötti összevetésben jobbak, azaz a lezárt tabellán megelőznék a Bács megyei alakulatot.

A Balassagyarmati Kábel SE (pirosban) a két pontért lép pályára
Fotó: H. Cs. / NMH/Archív

– Sajnos már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, ennek ellenére nem számolunk – fogalmazott határozottan Zubai Gábor, a Kábel SE vezetőedzője. – Egyértelműen nyerni kell, és fogunk is vasárnap. A fiúk tökéletesen átérzik a tét nagyságát, és minden erejükkel összpontosítanak majd a siker érdekében. Ez a társaság képességei alapján többre hivatott, ezt a Vecsés ellen meg kell mutatnunk.

NB II. Északi csoport

A Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC csapatai a hazai pályán búcsúznak 2020–2021 bajnoki évtől. A már bajnok férficsapat a csütörtöki, Dunakesziben lejátszott mérkőzést követően (a Salgótarjáni SKC 42–18-ra nyert – szerk.) a középmezőnyben tanyázó fővárosi Pénzügyőr gárdáját fogadja. A Strandépítők legénységének még van tétje a mérkőzésnek, hogy minél nagyobb gólkülönbséggel nyerje meg az összecsapást, és az NB I/B-be való jutást jelentő osztályozón minél jobb teljesítménnyel, a legjobb rangsorolást kapja meg. Az osztályozó mérkőzés játszása nélkül kerüljön az NB I/B osztályba, illetve győzelemmel szeretnék zárni a bajnoki évet. A legeredményesebb bajnoki szezonjukat maguk mögött tudva búcsúzzanak a közönségüktől, az NB II.-től, és viszontlátást köszönve ősszel már az NB I/B-ben találkozzanak. A női csapat a kiesőnek számító XVI. ker. KMSE csapatát fogadja, így minden esélyük megvan, hogy győzelemmel zárják a szezont és megszilárdítsák hatodik helyüket a tabellán.

Férfiak, 22. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC (1) – Pénzügyőr SE (6.)

Varga Krisztián, a Strandépítők KC edzője: – 2021. 05. 23-án, vasárnap, 14.00 órától az idei utolsó mérkőzésen a tabella 6. helyén álló Pénzügyőr SE csapatát fogadjuk. Az őszi mérkőzésen az első tíz percben nehezen találtuk az ellenszert a belső posztok és a beálló kapcsolatára, bár fizikálisan sikerült gyorsan föléjük kerekednünk és végül könnyű győzelmet arattunk. Ha vasárnap sikerül semlegesítenünk a beálló játékost és a védekezésünk úgy működik, ahogy az elmúlt négy mérkőzésen, akkor könnyen és gyorsan eldönthetjük a két pont és a feljutás sorsát is. Hajrá SSKC!

A készülő keret: Kovács Róbert, Kuti Krisztián, Manazya Felicián (kapusok), Albert -Tóth László, Csontos Máté, Csuka Balázs, Dancs Máté, Dóczi Dávid, Forgács Péter, Gyetvai Tamás, Ivitz Balázs Lőrik Tamás, Nagy Tamás, Ponyi Gergő, Soós Péter, Szabó Tamás (mezőnyjátékosok).

Nők, 22. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC (6.) – XVI. Ker. KMSE (12.)

Soós Péter, a Strandépítők KC edzője: – Arra kértem a lányokat, hogy 60 percen keresztül küzdjenek a pályán ezen a meccsen. Mindenki hozza ki magából a maximumot, mert ebben a bajnoki évben utoljára lépünk pályára, és ez a félévünk felemásra sikeredett. Tehát nincs más hátra, mint tigrisként küzdeni és győzelemmel zárni az évet.

A készülő keret: Csiki Andrea, Kalácska Evelin (kapusok), Csaba Alexa, Kis Dorottya Luca, Kemenczik Martina, Juhos Leila, Nagy Petra, Horváth Alexa, Kőházi Nikolett, Ponyi Anita, Kovács Bernadett, Bobál Dorina, Gecse Dominika (mezőnyjátékosok).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában